Prečo používam PDA?

Palmare bodovo zvýrazňuje dôvody pre PDA a nie notebook. A prečo nie múdry mobil.
Aby som neprispieval do flejmu: múdry mobil si kúpi každý, kto chce mať viacmenej občasné PIM pripomínatko. Kto chce mať debilníček musí mať už niečo male ale zároveň pohodlné. Kto chce byť naozaj kdekoľvek na internete, zvolí PDA a mobil, podmienkou je väčší display ale ešte prijateľné rozmery (tu by som to tipoval skôr na PDA, mobil, Bluetooth). Notebook si zrejme kúpi programátor – kóder, ktorý potrebuje veľa behať (k nemu samozrejme mobil). Akonáhle však potrebujete zápisníček, pripomínatko, budík, správu termínov a úloh, je notebook veľký a mobil malý.
Ak neustále inklinujete k používaniu papiera, papierového kalendára a nie ste si schopní v Outlooku na PC viesť kalendár, úlohy, kontakty je pre vás takmer k ničomu celé PDA a ostáva len drahou zbytočnou hračkou.
Pri momentálnom stave mobilov je relatívne vhodnou voľbou PDA a múdry mobil, nevadí, že má tiež PIM funkcie ;-) Ak vás niekto odhovára, že je to vopruz to synchronizovať, tak má čiastočne pravdu ;-) ale v priebehu budúceho roka sa to vykryštalizuje a tak či onak, jedine múdre mobily majú naozaj bezproblémovú synchronizáciu ;-)
Keď niekto vymyslí mobilný autonómny modul (s malým monitorom a kľudne s pár tlačítkami) vytvorený ako partner PDAčka, budem veľmi rád. Prečo? Dnešné GSM moduly do PDA neumožňujú komfortnú hlasovú komunikáciu. Naproti tomu prenos Bluetoothom je pre takúto dvojku ideálny.

Môže sa Vám ešte páčiť...