Spočítal som si spamy = 80 %

Nechal som filtre, pravidla a bloky, nech mi nevymazávajú spamy a nahádzal som ich do jednej zložky. To som robil v období od 3.12. do 11.12. pričom do uvedeného počtu spamov som pripočítal aj spamy na prefláknutý alias, ktorý by som aj používal ale výhradne naň chodí spam. Započítal som aj spam na adresy mailových konferencií. Potom som si spočítal koľko mailov na moju vlastnú firemnú adresu (musela byť jasne uvedená v hlavičke) mi za daný deň približne prišlo. Tu je teda menšia nepresnosť v celkovom počte mailov (vo všeobecnosti by sa to ale zvýšilo v priemere o 10 správ). Pokúsil som sa odlúčiť ešte vnútrofiremnú komunikáciu.
V percentuálnom vyjadrení je priemerný podiel spamu došlého do mojej schránky hrozivých 80 %.
V absolútnych číslach bol najmenší počet spamov 60 a najväčší 92 (tu je to presné dokonale). Kompletný traffic som dedukoval z logov servra, spamy som počítal v spamovej zložke.
Pre firmy je zrejmá nákladová položka: aspoň polovička nákladov na prevádzku poštových systémov sa topí v doprave spamov, pričom rôzne bezpečnostné systémy majú cenu a nasadzujú sa len kvôli SPAMu.
Pre osoby je zrejmý význam tohto podielu: obsah schránky je viac ako spolovice bezcenný a prináša sprievodné problémy.
Ak mi ešte nejaký trtko napíše kdesi, že spam je daň za jednoduchosť komunikácie podobne ako TV reklama, tak ho pôjdem vlastnoručne zaškrtiť ;-)
Ešte pre nechápavcov a Markoffa (snáď sa neurazí ale je to etalón zlého pochopenia veci): aj keď máš filtre, MUSÍŠ TEN SPAM PRIJAŤ po vlastnej platenej linke, vyhodnotiť, zatriediť. A to stojí tie peniaze, nie nejaký bezvýznamný DEL na klávesnici.
Jediné optimistické hľadisko je v tom, že to percento je výrazne pesimistické.
A jediný pohľad na spamovanie? Je to terorizmus.
(pre Markoffa: počítal som firemnú schránku nie tvoj szm freemejl, zvyčajne nechápeš odlišnosti podmienok)

Môže sa Vám ešte páčiť...