Meníte v mobile vypotrebovanú batériu?

V poslednom období si všímam, že ľudia v mobiloch ani moc nemenia batérie. Buď majú akciový telefón a po vypršaní záväzku cítia akúsi psiu povinnosť uzavrieť nový záväzok a tým pádom sa prakticky funkčného mobilu zbavujú a baterku teda ani nemenia. Alebo sú tu ľudia, ktorí mobil menia dajme tomu raz za rok. Keďže u mobilu je životnosť batérie niekoľko rokov, prakticky nedôjde na moment, že je fakt nutné kúpiť novú.

Mne osobne sa to stalo iba s Motorolou Startac a aj keď terajší mobil už mám fakt dlho, batériu meniť netreba. Pred časom som premýšľal, že vlastne by ani nemuseli u mobilov robiť batérie vymeniteľné ;-)

IEEE sa však rozhodla štandardizovať batérie do mobilov. Podľa mňa je to znak istého zakorenenia mobilov do života ľudí. Viac InfoSyncWorld

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. David píše:

    Ja teda menim mobil kdyz uz je spatna baterka…

  2. mekelle píše:

    kupujem vzdy akciove:)) bateriu nemenim, telefon menim, ked je stary uz nefunkcny, pripadne je s nim viac trapenia ako uzitku (NOKIA 5100 – odisla polovica displeya, SONY neviemaky – klavesnica v strajku a bateria nevydrzala ani den.) vcul mam siemens s55) inak, a zatial funguje:)

  3. Jami píše:

    Ja menim mobil raz za pol rok (alebo rok, zalezi na tom ako som s mobilom spokojny) a baterku len ked je na trhu vacsia kapacita a oplati sa kupit