iAudio M3L kupujem v MP3STORE

IAUDIO M3LRozhodol som sa iAudio M3L predsa len kúpiť (prinajhoršom mám konečne prenosný hardisk – veľký obrázok).
Vybral som si MP3STORE z obchodov MALL.CZ pričom som mal na výber:
Agem: veľkosklad komponentov VT mal však iba model M3 s 20G diskom a ja som zvažoval práve možnosť lepšej výdrže prehrávača (už sa mi stalo, že 8 hodín je naozaj málo).
Alzasoft: má takisto predaj na Slovensko avšak MP3STORE to u mňa vyhral tým, že mi pridáva aj cradle (kolísku) a keďže v balení je ešte ďalší „prevodník“ na USB tak si ušetrím vláčenie týchto blbiniek. Inak mal Alzasoft cenu nižšiu o niekoľko stoviek korún.
Ešte k postupu pri nákupe: nemám žiadne vážne pripomienky, no pri nákupe na Slovensko bolo predsa len pár bodov, kde som už trošku tápal:
– netušil som o možnosti previesť platbu do slovenskej banky a to na SKK alebo CZK účet a dozvedel som sa to až pri komunikácií,,
– pri vypĺňaní objednávky „na Slovensko“ som nemal v možnostiach úhrady nič zrozumiteľné (české varianty) a tak som zvolil „iný spôsob“ ,
– v podstate by som od systému očakával, že mi rovno vypíše údaje pre vyplnenie príkazu k úhrade,
– takisto som sa dozvedel mimo web, že rozlišujú „malé“ a „veľké“ veci a pri tých malých skôr požadujú platbu dopredu (v mojom prípade paradox – prehrávač stojí viac ako televízor),
– pre identifikáciu úhrady je najvhodnejší variabilný symbol, je nutné ho explicitne pripomenúť klientovi,
– prepočet SKK na CZK nechali na mňa, resp. na banku do ktorej robím úhradu, viac menej by som mal menej výčitiek, keby proste použili aktuálny kurzový lístok banky a vypočítali to za mňa (chápem, že z technických dôvodov nemusia mať rovno na webe prepočítané ceny).
Pokiaľ to niekoho zaujíma, tak ešte spomeniem ďalšie kroky – dodanie tovaru a pod.
Zvažujem ešte kúpiť nejaké slušivejšie 2+0 repráčiky (Koss sluchátka už mám).
Pevne pevne pevne verím, že sa mi tá mašina objaví v rukách veľmi rýchlo :-)
PS: ďakujem Jirkovi Chomátovi za pomoc. Záruku správneho výberu e-shopu mi dal Laco čo bloguje.
PS2: a teraz mi vrtáci, čo už týždeň sledujete ako zvažujem ten M3L konečne môžete konštruktívne ofrfľať môj výber :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. HoP píše:

    Gratuluji k výběru a doufám, že se tu brzy dočteme první zkušenosti a poznatky z užívání. Sám se rozhoduji, který přehrávač vybrat, tento se mi také moc líbí. Hodlám ho ale používat i v autě a tady právě nevím, jak moc prakticý bude ten samostatný displej (dálkové ovládání). Takže díky za postřehy.

  2. rony píše:

    [2] tak nastastie ten prehravac funguje aj bez toho dialkoveho, len este netusim ako – pretoze ma na tele iba tri tlacitka – zrejme nebude lahke bez toho displeja pobehovat po stovkach suborov naslepo. Pokial si ale clovek dobre navrhne obsah disku, tak asi to bude okej.
    do auta by som si asi na to vymyslel nejake drziaky podobne ako pre PDA/mobil.

  3. Piki píše:

    Prečo si si nevybral nejaký slovenský e-shop?

  4. rony píše:

    lebo o ziadnom neviem. Tu je mensi googlovy dokaz mp3 m3l +site:.sk