WEB: test hlavy blogportalu – PDA a RSS verzia

Hlava vymyslela blog blogov, sustredený site s poslednými správami vybraných blogov Čiech a Slovenska. V prvej verzií prekvapil pekným designom a bezproblémovým používaním. Premyslený krok ďalej prináša nové funkcie. Otestoval som PDA a RSS verziu blogportálu!


Už v prvej verzií bolo zabudované cookie, ktoré si pamätá nastavenie a výber blogov.
V súčasnom stave Hlava zrealizovala nutné a pochopiteľné funkcie, ktoré prinášajú skvelú nadhodnotu, pre ktorú je blogportál už naozaj použiteľný.
Výtkou je, že používateľ nemôže registrovať ďalšie RSSka – chápem, že verifikácia je komplikovaný proces a ľudia by hneď narobili bordel ;-)
Verzia RSS
Nič lepšie si človek nemôže priať: RSS kanál s výberom najnovších príspevkov z portfólia blogportálu.
Čo mi ale chýba, je možnosť vybudovať si vlastné RSS (buď geeksky parametrami alebo klikacím formulárom na stránke si vyberiem a skonfigurujem vlastný formát RSS). Predstavujem si volitelný výber blogov, počet príspevkov pre každý blog zvlášť, funkciu či má zahŕňať len najnovšie príspevky za posledné stanovené časové obdobie či natvrdo počet posledných x príspevkov. Samozrejme ešte raz pre každý blog zvlášť.
Možno by názov blogu mal byť už v hlavičke príspevku nie v description.
Verzia PDA
Hlava začula moje spevy a urobila PDA verziu. Samozrejme som ju hneď vrhol do AvantGo a po prvom pokuse som si ju aj zobrazil. Samozrejme zabudol som, že linky sú mimo doménu, tak na druhýkrát som už mohol v offline kópii aj klikať na nadpisy.
Aj táto verzia je zrejme zatiaľ nekonfigurovateľná, mám pocit, že s mojim PocketPC si trošku nerozumie s diakritikou – nie som si istý, možno by ako parameter mohla byť aj natvrdo vybraná diakritika – v tom môže byť programátorsky veľmi nevďačná to do.
Konfigurovateľnosť by mohla byť podobná ako v RSS.
Aj v tomto tvare je PDA aj RSS forma vysoko použiteľná – namiesto x sitov mám jeden jediný, čím usporím trošku miesta v PDA.
RSS zasa môžeme použiť na svoje vlastné blogy ako informačný panel „Z cudzích blogov“.

Môže sa Vám ešte páčiť...

3 komentáre

  1. Jaroslav píše:

    Ja mam skor otazku ked mate kanal AVANT GO rad by som sa spytal na jeho adresu aby som siho mohol nastavit dakujem.

  2. Jaroslav píše:

    Ja mam skor otazku ked mate kanal AVANT GO rad by som sa spytal na jeho adresu aby som siho mohol nastavit dakujem.

  3. rony píše:

    kanal Avantgo nie je nutne extra vytvarat.
    staci v avantgo zadat lubovolnu adresu stranky a pokial sa da samotna stranka pozerat aj v pda, tak to uplne staci.