ABSOLVED

Uff.. Matrix Reloaded som absolvoval. Skvela hudba. Neveril som, ze to bude 2x lepsie ako jednotka ;-) myslel som si, ze iba jedenapolkrát ;-) Ešte tak 10 – 15 krát si to pozriem. Tiež si myslíte, že čas zreje na MATRIX seriál? (neotvárajte, ak si držíte embargo k info o filme)


Havran kukal Matrix Reloaded naraz so mnou. Trošku nesúhlasím, je to minimálne tak dobré ak nie lepšie.
Ten supermanovský moment by tam naozaj nemusel byť :-) na Trinity mám len to, že už nevyzerá tak dobre ako v jednotke (je vidno, že je staršia a asi sa ani nesnažili ju spraviť viacej mňam). Monica Belluci je podľa mňa „omyl“.
Kvalita trikov napríklad pri boji so stovkou agentov Smithov, hm na par stotín sekundy sa dalo zachytiť, že niektoré postavy nehral jeden herec.
Lety Trinity boli občas zhúpnutiami na drôtoch. Pri jej páde si myslím, že presne takto by jej vlasy nemohli viať.
Páčil sa mi NEO, potom big boss „majiteľ“ kľúčiara bol jokeový moment matrixu, blondínové vírusy super, takisto vstupný test nea pred vešticou..
osádka lode bola divná, proste nesedela mi.
v celom filme bolo veľa momentov, ktoré sa budú dať dobre dovysvetľovávať, čo sa mi páči.
z pôvodných nezožutých námetov je matrix vyčnievajúci, kým Spawn, pavúčiak a iné len recyklovali staré veci, toto je predsa len viac nápaditejšie, aj keď scifisti možno sčasti budú ohŕňať nos nad „vybočením“ z ohrady scifiškatuliek.

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. rony píše:

    Havran samozrejme nebol na matrixe fyzicky so mnou, len sme ho videli dnes asi v rovnakom case ;-) predsa len som ja mal prijemnejsiu spolocnost ako Havrana ;-)

  2. rony píše:

    teoriu nadmatrixu tiez zdielam. koniec koncov, na inete sa povaluje scenar trojky, zislo by sa ho preluskat a hlavne casti prelozit ;-)
    k architektovi, mam pocit, ze je to „stary“ neo, jeden zo spominanych predoslych „vteleni“. nebolo to povedany, ale mam pocit, ze bol k poslednemu neovmu vteleniu „laskavy“ a vysvetlujuci.
    mne sa zdala najhorsia scena tak, kde morfeus recnil pred sionom. scenu so sion diskom by som za „zbytocnu“ v tomto aspekte pohladu na film nepovazoval.
    nezatracoval by som reloaded, hudba tomu filmu viac nez pomohla, vyvojovo postupil a ak to mam porovnavat, tak najskor so seriou Alien. Tam sa tiez da diskutovat, ale prvy Alien bol novatorsky a zvysni Alieni boli v podstate vsetky pozeratelne. U Matrixu je jasne, ze nie je to ziadny remake komiksov a Wachovski sa snazia scenar urobit ako povodne dielo.
    Jedna vec sa im podla mna usmykla: letecke kreacie nea su kopiou supermana. Podla mna mali ostat u povodnej forme letu nea z jednotky (ziadna vystreta ruka).
    malokto si vsimol v komentaroch postavu toho „zleho“ zazobanca, v scene ked trojka k nemu prisla. tato postava bola vynimocna v tom, ze jej prejav do matrixu vniesol aj zaujimavy „vtip“ (vyustenie zakuskovej sceny bolo zaujimave) ;-)
    mozno ma teraz budu nenavidiet fans Monicy Belluci, ale nepatrila tam, nejako by som si na jej mieste predstavoval kohosi ineho.
    osadka Nabuchanozoru bola tentoraz tiez menej vyrazna – dojemne postavenie zeny pilota.. hm.. dojemne to nebolo, jedine az na jej impozantnu postavu ;-)
    som zvedavy kolko teorii sa rozvinie nad postavou kluciara, par ludi tvrdia, ze je to debugger. ja si myslim, podla hlasky: ja to musim vediet, niekto to musi vediet, ze proste kazda informacia musi v matrixe niekde byt ulozena (to je ako s pocitacmi, vsetko co vedia je niekde ulozene a da sa k tomu dostat) a to miesto bol on, proste nieco ako backup paska ;-)
    k zaciatku: teoriu nadmatrixu podporuje aj dalsi fakt, ze agent bol schopny sa presunut do domneleho realu. iste veci by asi aj v matrixe versus real ostavali verne skutocnosti – pocitacovy program nie je schopny adaptability do ziveho organizmu (proste nekompatibilny procesor) ;-)

  3. Havran píše:

    No, v tom mojom prispevku to asi vyznelo negativne ale celkovo sa mi Matrix Reloaded pacil. Boli tam fakt hluche miesta a pri scenach orgii v zione som sa trochu nudil :).

  4. Havran píše:

    A zabudol som – soundtrack je fakt skvely :)