Jabĺčkar PIXY opäť ku koncu IE

V textepixyho post je hlavnym motivom fakt, ze IE pre Mac nie je ten isty stroj z IE pre Win „iba portovany“ pre platformu Mac.
Momentalne webmi frci tema ukoncenia vyvoja IE ako samostatnej aplikacie, co defakto znamena pre Win – posledna platna verzia je IE 6 (mozne dalsie moznosti prehliadania webovych stranok uz budu ostrejsie viazane na samotnu nutnost updatovat a upgradovat operacny system = na WinXP, Win2k atd. sa uz ziadnej dalsej IE 7 ani len IE 6.1 nedozijeme = vyvojari konecne dobehnu vsetky moznosti, ktore este IE 6 ponuka = xhtml + css1 + css2 = beztabulkovy design)
Zaujimavym je aj vyjadrenie spomenutej manazerky MS z news.com:
Hovori o IE pre Mac a fakticky uvolnuje cestu inym prehliadacom na Macoch, co najma v Statoch znamena mozno viac ako u nas.
Nápis For IE only bude najbližšie dva roky znamenať: „Tvorím pre zaostalú a čím ďalej zaostalejšiu technológiu“ – moji používatelia sú závislí na tomto prehliadači a prechod na novší je u nich pomalšie realizovateľný ako keď preinštalovali pomerne rýchlo na IE 6 z IE 5.x. Pre kóderov zaspaním pripútaných k IE nastane doba prenikania hlbšie do samotných možností CSS a xHTML ale zároveň aj nutnosť držať krok s vývojom inde no a od toho sa odvinie odpútavanie sa od umelých závislostí.
Téme sa ešte stručne venujem v komentári k Sove, v komentári článku J. Hlavenku, v úvodnej správe o konci Netscape v AOL, k tomu lokálnej konfrontácií s používateľom archaického Netscape, nakoniec súhrn mojich príspevkov o webe.

Môže sa Vám ešte páčiť...