Bol som u zubára (Gadgets)

Dnes ráno som sa otočil na katastrofálnom údere po nascanovaní entít v queue som to vzdal a zbehol do práce. Poobede som si zobral dovolenku a vybehol znovu na kataster. Nebolo tam nikoho, takže LV som dostal za pár minút. Potom ma od radosti spojenej s pocitom osamenia ;-) prepadol nápad vybaviť sa zubmi. Vybral som peniaze a zbehol do VO. Tak mám dva modré zuby.


Okrem toho som ešte kúpil ďalšiu čítačku pamäťových kariet, tá prvá ECS je na predaj.
S niekoľkými farebnými krabicami som dorazil domov a začal vybaľovať. Čítačka má dva kábliky, jeden priamo na dosku a nejde to cez ňu. Takže som prepojil druhým káblikom čítačku a šlape to. Znovu som vytiahol nepoužívanú disketovku a zrejme už naveky, disketku mám ešte v notebooku ak by nejaký neandertál dorazil s disketkou.
Potom som do desktopu začal ládovať driver pre USB Bluetooth Dongle. V podstate to asi beží.
Bez protiľahlého zariadenia by to bolo k ničomu, tak som na druhý pokus nainštaloval Bluetooth aj do PDA. Nečítal som manuál takže sa mi po prvej inštalácií nerozsvietil zub v PDAčku. Následne to už išlo ale problém v desktope je ten, že mu akosi nešlo Activesync. Ostatné veci išli – zariadenia sa spoznali. Takže zatiaľ ostane na desktope doma kolíska.
Potom som prešiel na notebook vyzbrojený prvými skúsenosťami som nakopol dongle. Problém je, že Activesync rozbehám až po prvom prepojení ešte cez kolísku. Potom som až mohol vbehnúť do nastavenia, vypol som tam USB a nastavil správny COM port. Cvak na BT a Activesync cvrliká.
Tu nastal neprekonateľný problém.
PDA pendluje medzi počítačom v práci a doma, takže má v sebe už dve „priateľské“ zariadenia. Notebook už bol tretí a nie je možné ho pridať. Zrejme budem musieť noťák kvalifikovať len ako Guest, inak to nevidím.
Machináciami som vymlátil baterku v PDA aj v noťáku, takže som sa rozhodol napísať o tom všetkom spot.
Takže Bluetooth pre ActiveSync možný je, len to nie je až tak triviálne ako keď ho nastavujete pre COM port alebo USB kolísku.
Keď to ale už ide, tak pozeranie webu z PDA je konečne príjemnejšie (nie som fanatik, len občas stránky testujem z PDA).
Bluetooth dongle je pekný, mohol som si vybrať z dvoch, zobral som lacnejší, zdal sa mi totiž krajší. Má aj dierku na šnúrku takže ho môžem mať na krku, to je totalcool ;-) ale asi skôr priviazané ku kľúčom.
Do PDA som kúpil veľmi lacnú CF Bluetooth kartu (aspoň v porovnaní s inými shopmi) za nejakých 2000 slovenských. Mohli ju namiesto tej veľkej kartón škatule predávať aj v nejakej plastovej škatuľke na prenášanie.
Čítačku som kúpil internú aj keď teraz uvažujem, či by nebola lepšia externá – aspoň na fotke vyzerala, že je tenká a prenositeľnejšia ako tie „zázraky“ z minulosti (jednu som už na Smartmedia mal a zbavil som sa jej aj s foťákom).
Uff.. teraz by to už chcelo nejaké autíčko na diaľkové ovládanie cez bluetooth z PDA ;-))))))))

Môže sa Vám ešte páčiť...