„Utešený týždeň“

Názov príspevku som si požičal z nemenovaného oranžového rádia. Uplynulý týždeň bol bohatý na kdejaké zaujímavé udalosti, a preto ich v nasledovnom chaotickom poradí zrekapitulujem (teda aspoň tie hodné zmienky podľa môjho skromného názoru)


1.
Parlament nám schválil novelu Interupčného zákona. (Výrok poslanca hodný zrnka múdrosti)Hlasovanie bol ťažký pôrod hlavne pre KDH, ktorí sa snažili záverečnému hlasovaniu zabrániť všemožne. Nakoniec zákon bol schválený a roztáča sa nám politická ruleta. Na uzatváranie stávok, „kto pôjde z kola von“, či ANO, alebo KDH, je ešte priskoro. Prezident SR ako hlavný krupiér v tejto hre môže ruletu pred jej samotným začiatkom ešte ukončiť tým, že zákon nepodpíše. Veselo však podľa Vašečku bude tak, či onak.
To, že prezident zákon nepodpíše je podľa Vašečku pravdepodobné z dvoch aspektov a síce že by to mohlo uškodiť jeho prípadnému znovuzvoleniu a tiež prezident sa v posledných rokoch hlási k svojej kresťanskej viere.
2.
Súsošie Cyrila a Metoda umiestnili na priečelie matičného domu v Komárne, čo sa nezaobišlo bez obštrukcií zo strany primátora mesta (mimochodom poslanca NRSR). Komárňanský primátor poslal na matičiarov mestských policajtov.
Toto je asi ťažko okomentovať. V mojich očiach sa ale „vyfarbila“ SMK a prejavila sa ako Budapeštianska „klika“. Nemála by sa podľa jedného poslanca hodnotiť celá strana, ale po tom, čo navystrájal poslanec Duray, tak výnimka potvrdzuje pravidlo.
3.
Na Slovensku sme odhalili prvé kšefty s ľudskými tkanivami.
4.
Cirkevná moc sa snaží ovplyvňovať svetskú, čo nič dobré neveští.
Pri tomto postupe KDH to skončí tak, že Slovenskou bude klerikálny štát, alebo bude cirkev od štátu odlúčená. Sú to síce hraničné situácie, ale pri takomto tempe zmien sa môžme do jedného extrému zošmyknúť.
5.
Jozef Majský je znovu za mrežami.
Držím mu palce, aby neskončil ako Lexa, ktorého vláčia po médiách a väzeniach, ale ešte ani z jedného obvinenia nebol právoplatne odsúdený. A to má tých žalôb požehnane.
6.
Poslanci schválili povinné používanie zimných pneumatík.
Z hľadiska bezpečnosti a zjazdnosti ciest v zime ma to teší, ale kedže máme v rodine áut viac a tie sú v zime obúvané do zimných pneu len na predných kolesách, už aby som si začal šetriť na zimnú sezónu :-)
7.
Slovensko potrebuje nový interrupčný zákon, vyhlásil poslanec Hnutia za demokratické Slovensko Miroslav Urbáni.
No čo už. Začínam sa na tých interupciách dobre baviť. Len neviem, kam tým mieri. Chcem ĽS-HZDS prebrať voličov KDH? :-)
8.
Stíhanie má zakryť inú trestnú činnosť, tvrdí Peter Tóth.
Toto vyhlásenie nejdem hlbšie skúmať. Zaujal ma tu ale jeden fakt. Sudca celý súdny proces zastavil na základe toho, že zanikla trestnosť. Trestný čin, ktorý P. Tóth údajne spáchal (útok na štátny orgán) onedlho prestane byť trestným činom. Čo na tom, že sa ho niekto dopustil. Postoj súdu hodný zreteľa! A prokurátor len tíško súhlasí. V tejto súvislosti ma napadlo, že akosi je ticho o tých kauzách s odpočúvaniami.
9.
Vo väčšine európskych krajín je tiesňové volanie riešené prostredníctvom jednotného telefónneho čísla 112. Česká republika pristúpila k aplikovaniu tejto normy už k 1.1.2003. U nás toto číslo platí od dnes, 1. júla 2003.
10.
Májový zahraničný obchod šokoval analytikov. Aj ja som bol šokovaný.
11.
Kauza, novela telekomunikačného zákona mala nateraz posledné dejstvo. Neviem načo bolo dobré toto politické divadlo. Slovensko si tak či onak vyrobilo medzinárodnú blamáž. Už ostáva len zodpovedať jednu otázku. „Komu toto prospelo?“. Ako v detektívke. Ja som len zvedavý, či bude niekedy zverejnená privatizačná zmluva Slovenských Telekomunikácií? Bol to predsta štátny majetok a nie súkromný, kde si môže kde kto vyhlásiť, že je to obchodné tajomstvo! (svinstvo)

Môže sa Vám ešte páčiť...