Može sa hodiť: CSSka pre NN4

Aplikácia pre generovanie CSS pre NN4: Pre mŕtvolne zapáchajúce prehliadače ako NN4, IE4 by sa zrejme hodili CSSka, ktoré správne zobrazia vzhľad 3-stĺpcovej sadzby a pod. (tu je 3-stĺpec od Pixyho)
Priznám sa však, že momentálne nie je nutné sa nijako výrazne snažiť o zachovanie vzhľadu totožného s vyobrazením za pomoci CSS vo vyšších verziách (NN6+ či IE5+ by už mali byť schopné dobre spracovať predpisy CSS). Rozdiely v podpore sú už minoritnejšieho charakteru a vospolok prekonateľné tak, aby ste napríklad dokázali štrukturovať dokument dostatočne logicky, normatívne a čitateľne. Potom už len stačí neschopným prehliadačom zabezpečiť odstup od pre nich zložitého CSS a poriešili ste to.
Nezabúdajte na výhody alternatívnych štýlov pre rôzne zariadenia – CSS pre tlač by malo byť samozrejmosťou (takmer bez výnimky by som predpokladal, že dokumenty si budú ľudia tlačiť), predpokladal by som návštevníkov z prenosných zariadení s nižšími prenosovými rýchlosťami (s minimom grafiky) a neposlednom rade mám záujem vhodne formulovať stránku pre nevizuálne prehliadače (to su vospolok všetky roboty vyhľadávačov, ktoré majú radi štrukturované dokumenty, to je známa vec – doporučujem pixyho zvolanie (to o tom prečo Lynx)).
PS: Chi, zasa som sa vyhecoval, potreboval som pár spo(t|r) o HTML, k budúcemu projektu. V texte som námatkou použil pár odkazov na zaujímavé príspevky, sám dobre viem, že je to len neúplný výňatok, ktorý navyše môže mať kdesi známe llepšie pojednania o riešeniach. Jediný podstatný odkaz je ten prvý via Příručka: Weblog o tvorbě webu

Môže sa Vám ešte páčiť...