Ako som dopadol s testovaním Abilonu

Ako som sľúbil, testoval som Abilon v prostredí WinXP. Na záver si povzdychnem nad vysnenými funkciami pre čítačku. Najprv dobré správy:


Je to pekná a jednoduchá čítačka a platená verzia ActiveRefresh je taká skôr frikulínska ako akurát pre mňa vyhovujúca. Menej je niekedy fakt lepšie.
Teraz veľmi zlé správy:
otrasne často padá
pri kliknutí na titulok feedu v indexe feedov sa neotvori okno s príspevkom. Vie nanajvýš otvoriť nový tab ale musím myšou prejsť do náhľadu, čoje značne nepraktické a diskvalifikuje to takmer celú čítačku.
Prepnutie na External Browser mi zaručene priviedlo Abilon k pádu.
Podpora formátov je neidentifikovateľná a moje rozšírené verzie RSS to načítalo ale nespoznalo informácie o čase vydania príspevku.
Ľudia, buďte tej lásky a ktokoľvek schopný nakuknite do zdrojákov FeedReadera a urobte nejaký skvelý klon, ktorý opraví pár zásadných nedostatkov tejto čítačky:
– postupné načítavanie feedov je zdĺhavé, mal by proste naraz ťahať tie, ktoré sú na rade,
– lepšia práca s xml súborom s prihlásenými kanálmi a občasné „purge“ hluchých položiek
– možnosť veľmi variabilného napojenia na funkciu BlogThis – to chce zistiť všetky možnosti: v princípe určite podporu XML-RPC, vyvolaniu príkazového riadka (vrátane na príkazovom riadku vyvolať príkaz vo forme URL s parametrami)
– možnosť odkopírovať si feed medzi „ostro sledované“ pre možnosť neskôr sa k nim vrátiť
– možnosti vyhľadávacieho filtra (proste kópie feedov so zadaným reťazcom umiestni do foldra daného filtra)
– možno by človek uvítal aj mirrorovaciu funkciu, kedy čítačka v režime offline načíta aj HTML kód príspevkov a umožní tak ľuďom čítať si aj bez prístupu na internet..
Čítačka by mala byť binárka a radšej by som sa vyhol programom vyžadujúcim alebo fungujúcim pod technológiami ako Flash, Java, (ten).NET…
Smutne spúšťam FeedReader a dovi Abilon.

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. S tím padáním bude chyba někde jinde než v Abilonu. Před časem jsem ho intenzivně používal a spadnul mi jen jednou. Zato do FeedReaderu se mi bez jeho pádu nepodařilo přidat ani RSS kanál.
    Rozhodně bych Abilon nazatracoval.

  2. rony píše:

    tie WinXP boli cerstvo nainstalovane. S nicim inym nie je na nich problem :-(

  3. rony píše:

    tipujem to na nejaku suhru okolnosti v zlozeni mojich RSS kanalov, 5 z tych co som pracne preniesol z FR mi nesli nacitat aj ked realne existuju. Ak sa ten program da doviest k krachu nejakym RSS kanalom, tak je to potom problem v nom. Viac neviem a aj keby nepadal, dalsie spomenute veci by mi zneprijemnili pouzivanie.

  4. Taky mám XP a s ničím jiným nemám problém.
    Jsou věci mezi nebem a zemí… :-)

  5. rony píše:

    este by som pridal taku malickost, ak RSS kanal obsahuje kategorie, moznost zneviditelnit niektore z nich, aby som ja ako autor nemusel generovat rss kanaly jednotlivych kategorii ;-)
    mozno by bola dobra vlastnost, kedy zo zoznamu feedov kanala mozem „vymazat“ (skor zneviditelnit) niektore z nich klavesou Delete, aby som si neskor, ked mam cas mohol este dodatocne pozriet tie, co zostali.