Trackback AutoDiscovery

Kto pozná ako sa manipuluje s Trackbackom: pri publikovaní príspevku treba mať z dotyčnej stránky skopírovaný Trackback url. Movable Type však ponúka možnosť automatického Trackbacku pod názvom Trackback Autodiscovery, kedy pracujete ako doposiaľ a pokiaľ uvediete v texte príspevku nejaké externé odkazy na stránky, Movable Type nejakým mechanizmom zistí (zrejme v kóde šablóny cieľovej stránky musí niečo byť, neviem) a pošle ping na tento príspevok.
Tým je kompletný Trackback vyriešený do „takmer“ dokonalosti. (podotýkam, že Trackback nie je len doménou MT…) Ďalej len uvádzam časť helpu k MT…


Turn on TrackBack auto discovery
When you write a new post in your weblog, Movable Type can look through your entry for links to external sites. It can then attempt to determine the TrackBack ping URL for those sites, and automatically send a ping to that site, just as if you had determined the TrackBack URL yourself and entered it in manually.
This takes all of the work out of using TrackBack. You only need to link to permalinks as you always have, and Movable Type can do the work for you. You will be notified of the sites that are being pinged on the Pinging… screen.

Môže sa Vám ešte páčiť...