Pár dní s Firefoxom

Takže mám tieto drobnosti, čo mi trošku znepríjemnili život:

  • asi je to spôsobené tým, že som ignoroval doporučenie na postup inštalácie: pravé tlačítko nad obrázkom a jeho uloženie na disk mi nezobrazí žiadny dialóg,
  • mrší to diaktritiku v mojom Extension QuickNote – to vidíte v pravom stĺpci u nekomentovaných odkazov, zrejme došlo k zmenám v komunikačnom rozhraní a zrejme k lepšiemu (paradox, že?), čo si ešte overím,
  • pribudli "trotl" dialógy pri prechode na SSL stránky, odosielaní dát z formulárov atď. samozrejme Firefox je end-user klient takže asi to musí byť,
  • inštalačný balíček si prevzal asociácie na kopec súborov, čo je smutná zvyklosť Windows programov (spôsobuje to chaos v nastaveniach).

V konečnm dôsledku hodnotím inštalačný balíček ala Windows ešte horšie ako po prvotnom dojme. Pokiaľ máte páky na reportovanie problémov Mozilla Teamu, odovzdajte moju prosbu o ZIP balíček bez nutnosti inštalačného procesu. Ako ste na tom vy?

Môže sa Vám ešte páčiť...

7 komentárov

  1. roosei píše:

    Smutný souhlas. Já mám teď v systému jak Firebird, tak Firefox. Pod Linuxem chodi Firebird bez problemu, ale pod WinXP se oba bratri, zda se, vzajemne nesnaseji, protoze Firebird mi najednou treba stahne pul stranky, ulozi si ji do cache a tvrdosijne odmita zobrazit ji celou. Pomuze jenom refresh. Mozna si za to muzu sam, ze nemam Firebird instalovany z instalacniho balicku, ale ze ZIPu.

  2. >Rony: Doufám, že to nebude vypadat, že Tě podceňuju, ale v QN je takový buttonek „Add Intl. characte support“ se kterým mi diakritika fičí jedna radost. A dialog downloadu – zase je to v nastavení. Trotl dialog se zobrazil jen jednou – určitě jsi tam taky měl další buttonek. Takže to raději více prozkoumej než začneš kritizovat. No a u mě žádné asociace na soubory nepřevzal.
    >roosei: Minulý Firebird (taky ze ZIPu) mi dělal něco podobného. Někdy načítal stránku asi od prostředka do konce. :-) Firefox mi zase častěji padá.

  3. rony píše:

    Martin, samozrejme, ze o tom viem. V oboch pripadoch to diakritiku mrsi. Ten int. support je len o tom, ze to neprekonverti do entit znaky nad 127, cize nema to nic spolocne (zrejme) s vnutornym prekodovanim v interface xul, proste stalo sa mi to, ze preinstalovanim mi sice QuickNote zostal funkcny az na tuto drobnost. A samozrejme neviem preco ;-)
    Pomylil si si oznam s kritikou – trotl dialog mi sice vadi ale chapem ho, nie je to ODPOR v zmysle „co to vymysleli za hovadinu, ja to tam nechcem“. Proste je to zmena, pretoze vo Firebirde to nebolo.
    Asociacie: celkom urcite mi ukradol asociacie k ACDSee – skusane na dvoch pocitacoch.
    Ukazuje sa, ze ten instalacny exe je vysokotestovacie stadium a podla mna by mali ponuknut aj ZIP, pretoze sa to zrejme sprava divne.
    Tipujem o par dni/tyzdnov dalsiu update verziu.

  4. Kelso píše:

    Na Firefoxe ma zarazilo, že moj frk.sk vyzerá trochu inak, ako v IE. Ale ja viem, že mám nevalidný kód :-)
    Páči sa mi tiež to nesmoothové scrollovanie (dá sa ale zapnúť).
    Firefox ma ohúril, ale to asi len preto, že opäť prišlo niečo nové…
    Čo je vlastne zlé na IE?

  5. >Rony: V tom případě se za svou kritiku na Tvou osobu omlouvám.

  6. Kelso píše:

    Este jedna vec co sa mi paci… Ked datm [Shift]+klik (teda nove okno), tak to nove okno je maximalizovane. Mozno to teraz vyzera primitivne, ale naozaj to mi V IE chyba.

  7. rony píše:

    tak maximalizovane okno mi teda fakt zily netrha ;-)
    zvacsa mam okno asi na 60 % sirky obrazovky, pretoze vtedy to je u mna v optimalnej sirke textu pre citanie ;-) a mam aj miesto pre ostatne programy ;-)