Dnešok s vírusmi

Neustále to opakuje Medvídek Pů, ja takisto. Aj tak je tu príliš veľa postmasterov, ktorí proste musia notifikovať zavírené maily domnelému odosielateľovi.
Včera som ešte netušil, čo bude dnes. Milión telefonátov zmätených používateľov na ktoré dokola opakujem to isté. Milión žiadostí na prepustenie zachytených mailov (notifikujem zadržané maily v karanténe dovnútra firmy) s hláseniami, že nejaký vir bol zadržaný a proste kopec situácií, ktoré vychádzajú z toho, že na jeden zavírený mail sa generuje následne X ďalších hlásení.
Včera som si iba vymenil pár mailov s iným postmasterom, ktorý viacmenej nevinne poznamenal, že notifikáciu si vyžiadalo vedenie jeho firmy pretože ich antivir odstránil z nejakého mailu ich partnera závadnú prílohu a neoznámil im to.
Proste šibnutý svet mailov.
Nepísal som nedávno, že mailové schránky by nemal dostávať automaticky každý človek? V časoch, keď získať mail bolo umenie to bola užitočná služba. Dnes my ju už považujeme za trápenie ale tí ostatní ešte stále mailu dôverujú a masovo používajú. Vezieme sa na Titanicu.

Môže sa Vám ešte páčiť...