Nový televízor si nerozumie s TV-OUT počítača

Narazilo nadšenie na mlynský kameň problému. S nadšením som na Solteku konečne odblanil panenský S-Video konektor s TV-outom zabudovanej dvojmonitorovej grafickej karty. Po pripojení do S-Video konektoru In v televízore sa ani zúrivým prepínaním nič nekonalo. Podobne dopadol notebook s cinch výstupom TV-OUT strčeným do cinch IN v televízore.
Postupným pátraním na internete (komplikovane sa hľadajú tie najdôležitejšie informácie) získavam dojem, že priamo káblom to asi nepôjde.
Kolega mi spomenul existenciu akejsi prevodníkovej škatuľky od AverMedia, ktorá robí akúsi externú náhradu TV-OUT pre počítače bez tejto výbavy. Strčíte do nej kábel priamo z výstupu VGA grafickej karty a von vám lezie S-Video resp. Cinch. Dokonca ten zázrak má aj Scart kábel, takže to možno vopchať aj do Scartu v televízore.
Bohužiaľ mi to ešte dnes nepožičia, musím teda počkať. Kto má aké skúsenosti s prehrávaním obrazu z počítača na TV obrazovke? Pozor, staršie telky ma nezaujímajú, tam to vo väčšine prípadov funguje. Nové modely televízorov sú na tom už akosi inak.

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. Lukáš Hroch píše:

    Mám Ati Radeo 9100 64MB a u něj TV Out chodí i na nové TV (JVC 3 roky stará, Panasonic 3 měsíce). Stačilo jen, aby telka byla zapnutá při startu počítače. Dle ATI by to s novými ovladačemi již mělo jít zapnout on-fly. U nVidií to je podobné.

  2. Havran píše:

    No obycajne stacilo nastavit 0 kanal (tam je tusim nastaveny videovstup) a v nastaveniach TV kanalu 0 nastavit spravny vstup – cez S-Video by to nemal byt problem. Na obycajnej tesle mi to aspon chodilo :)

  3. rony píše:

    Ano ten nulty kanal ma napadol, ale v telke je to dost jednoznacne pre VCR (video) s beznym naladenim na prislusny kanal – problem je, ze to takto fungovalo skor na tych „obycajnych“.
    Neviem identifikovat ci je problem v tom, ze TV-OUT vysiela iny signal, alebo su pomiesane vodice alebo je to problem este niekde inde ;-) Skusim si pozicat ten konvertor Avermedia na VGA vystup do S-video a aspon zistim o com to je. Nejako uz v zaludku pripadne splachnem tu sprostu skatulku navyse.

  4. Havran píše:

    No u nas na TV (vlastne Orava nie tesla) sa da cez onscreen menu vybrat na kanali zo 4 vstupov – AV1/AV2/AV3/S-Video a to pre kazdy kanal osobitne. No ale neviem aky mas TV – tusim sa mi mari ze si pisal o nejakom novom super TV? :)

  5. rony píše:

    Jasneze, AVx som si vybral spravne – ale uz som to rozbehal.