PHPBB majstri

Tak nám ďalší zvládol nainštalovať PHPBB: Winarna.tk by tentoraz malo byť fórum o Microsoftových veciach. Po Blogfóroch je tu ďalší pokus vyrobiť tlkotajúce trhovisko plné informáciíchtivých ľudí.
Už som to napísal a napíšem to znovu: nainštalovať diskusné skripty naozaj nestačí k plnohodnotnému diskusnému serveru. Netrepem do vetra, sám som jedno špecializované takmer dva roky prevádzkoval a mám praktické skúsenosti. Milí moji, nepomôže ani keď to fórum zalinkujete v desiatkach weblogov. Platí to, čo o tvorbe stránok – pokiaľ neponúknete hodnotný obsah už v momente vzniku, tak ste spáchali harakiri. Pokiaľ neponúknete dostatočné autority aspoň pre počiatočný rozbeh, pokiaľ vás nepodporí médium s vysokou návštevnosťou – skončili ste.
Nebudem siahodlho vymenovávať prečo ale nakoniec ambiciózne pokusy o projekty skončia mŕtvym zavadzaním na ceste ľudí po internete.
Nie som apriori proti diskusným fóram len dávam menší tip – neignorujte realitu. Fakt, že existuje schopné a komfortné PHPBB ešte nedáva kľúč k úspešnému a hlavne hodnotnému obsahu v ňom. Popularita fóra musí byť vyššia ako nechuť zaregistrovať sa tam.
V tejto novinke je jedná kladná myšlienka – názov fóra je slušný nápad.
PS: skúste sa strápniť nejakým komentárom útočiacim osobne proti mne – pobaví ma ďalšia horúca hlava :-) alebo uvažujte s chladnou hlavou.
Príjemné ráno…

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. rADo píše:

    PS: jsou i lidé, co zakládají fóra pro SUPPORT, který dělají ONI, a ty mají smysl a stovky a stovky příspěvků ;)
    viz: http://hulan.info/forum/

  2. rony píše:

    ved to nepopieram, na to PHPBB je vhodne a ma aj predom urceny zmysel. Nenapadam PHPBB totiz.