Kto sa má vyznať v názvoch nadstavieb IE?

majije – MyIE – MyIE2 – Maxtor – Maxtron – Maxton – Maxthon / Phoenix – Firebird – Firefox / Windows Commander – WinCommander – Total Commander – Bordel Commander… a iné moje tradičné žvásty :-)


Vraj to bolo MyIE, všetci to stále volajú MyIE. Drvivá väčšina tomu hovorí prehliadač ale tu sa zásadne mýlia a zároveň vzbudzujú predstavu, že používajú niečo nové a lepšie ako pôvodný opľuvávaný IE. Potom to bolo MyIE2, čo som zďaleka nepochopil ani ja ;-)
A vraj už nič nie je pravda a radikálna zmena nastala, tá istá hračka, tá istá nadstavba IE nakoniec už nie je MyIE.
Teraz je to vraj Maxtor? Max Turbulenc? Maxton? Počkajte… Maxthon.
Zlatý systém pomenovania Firefoxu, že? A to je ten Majije oficiálne vonku :-) a Firefox naďalej neoficiálny technology preview, kde si to ešte človek môže dovoliť. ;-) Mimochodom ešte by sa konečne mohol Windows Commander či čo to teraz je premenovať na konečný správny názor Bordel Commander ;-)

Teraz vážne: to čo propaguje Markoff NIE JE PREHLIADAČ. To čo propaguje Markoff je nadstavba a je známa pod týmito názvami: MyIE, MyIE2 a najnovšie ťažko zapamätateľným Maxthon (ľahko skomolené na Maxton, Maxtor, Maxtron…). Markoff zámerne vedie kampaň v podobnom štýle ako ja v tomto príspevku vyššie kde ako zásadné atribúty používa premenovávanie prehliadača Firefox (predtým Firebird a Phoenix), ktorý zatiaľ nedospel k oficiálnej verzií. A samozrjeme zámerne ignoruje fakt, že tento prehliadač neexistuje v oficiálnej verzií.
Z celej tejto „prestrelky“ mi vychádza, že Markoffove argumenty nemajú v sebe nič racionálne (ono zväčša stačí napísať: zvykol som si na majije a pokusy s inými prehliadačmi zlyhali na mojom návyku na prostredie majije – to už racionálne je) pretože padá jeho najpádnejší prvok k odsudzovaniu Firefoxu a to zmeny jeho mena ;-)
Našťastie aj autori tejto nadstavby usúdili, že by sa mohli pokúsiť využívať jadro Gecko, netuším v akom je to vôbec stave.
O vývoji Firefoxu informujú iné zdroje, z posledne vydanej verzie je zrejmý posun v oblasti Extensions (vraj jednoduchšie aktivovanie). Ale to si nájdite inde.
via BPN
Súvislosti: Markoffov Strucne o browseri Minitron

Môže sa Vám ešte páčiť...