Znovu o mailových vírusoch ale najmä o poskytovateľoch pripojenia k internetu

Patríte k tým organizáciám, kde je takmer výlučne možné povedať, že vírové lavíny sa vnútra siete nedotýkajú? Tiež vás štve, že vy sa snažíte priam paranoicky, neustále a s plným vyčerpaním brániť svoj hrad, svoju firmu pred neprekonateľnými závalmi a návalmi neustále sa zvyšujúcimi kvantami mailov s vírusmi? Pozeráte si z ktorých sietí vám vírusy chodia a p***jete na nemožnosť akéhokoľvek účinného opatrenia voči takýmto sabotérom?
Vysvetlite mi niekto, kto sa vyznáte v tom, čo konkrétne musí potencionálny záujemca o poskytovateľa internetového pripojenia (teda ten, čo sa chce stať providerom) spĺňať? Ak vôbec niečo okrem založenia firmy…
Kto, ako a kadiaľ by sa malo začať tlačiť, aby internetoví provideri dostali za povinnosť riešiť svoju sieť tak, aby nebola zdrojom pokusov o kompromitáciu iných (im cudzích) sietí a to nielen tým mediálne populárnym hackingom ale aj tým, že si pako z ich siete zavíri počítač a potom v kvantách rozposiela tisíce mailov po svete? Chcem, aby bola z podmienok licencie providera daná povinnosť a to nielen formálna ale s konkrétnymi povinnosťami, aby „byť providerom“ neznamenalo len klepať nových zákazníkov do webovej aplikácie a mesačne účtovať za pripojenie ale aj veľmi aktívne technické zabezpečenie v zmysle snahy dosahovať označenie „naša sieť je bezpečná a neohrozuje ostatných“.
Momentálne je pre mňa väčšina poskytovateľov pripojenia najmä pre domácnosti a malé firmy len spolkom teroristov!

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. dusoft píše:

    Tak napis Asociacii providerov Slovenska ci ako sa volaju, nech si konecne spravia poriadok.

  2. rony píše:

    hej presne viem, co mi odpisu, to iste, co jeden z providerov (vraj cosi bombasuper pripravuju a ze pokial mam teraz problem, mam si v ich webmaili nastavit filtre – cize zakladna metoda ako napisat odpoved a zamerne odbocit od temy) ;-)
    zvysni zareaguju proste tak, ze ti napisu ako hrozne by bolo obmedzovat klientov tym, ze spravia SMTP proxy aby vsetky smtp spojenia nutene prechadzali ich strojom s antivirom. proste *iny…