NVU – speed test WYSIWYG HTML editora s jadrom Gecko

Opäť môj stručný rýchly vodojem z programu, o ktorom sa hovorí. Sedem mega stiahnuť je záber na linku, inštalácia blesková a hneď po spustení chce NVU čosi nabonzovať po internete – verím, že nič podstatné okrem počítadla aktívne nainštalovaných kópií.
Vzhľad Mozilloidný a príjemný. Proste skoro ako akýkoľvek iný textový editor. Po troške trápenia bezproblémový patlač kódu stránok.
Vkladanie tabuliek rýchle ale úprava veľkosti buniek je mierne nezvyklá (také malé šípky a klikať tlačidlom myši) a ťahanie myšou sa nekoná.
Niektoré veci ako žlté vlajočky tagov by možno pomohli začiatočníkovi uvedomovať si štruktúru kódu aj z vizuálneho pohľadu na stránku.
NVU je plne pripravený k spáchaniu dokumentu. Podľa mňa je už v ňom náročnejšie páchať nejakú sústavu stránok s nejakým spoločným vizuálnym pojítkom – layout, spoločné prvky…
Napriek tomu sa vo mne ozval ustráchaný človiečik spúšťajúci pred rokmi Netscape Composer a hovorím – môže byť. Niektoré položky v menu sú mi mierne sympatické a po tomto teste ho nechávam nainštalovaný a skúsim, či nebude na nejaké rýchlovky dobrý ;-)
Ja osobne by som ho uvítal hlavne na fragmenty kódu, neúplné dokumenty, ktoré neskôr vložím do hotových šablón. Vizuálne sa predsa len lepšie naklepe tabuľka, či trošku rozsiahlejší text.
Kód som nepozeral, viem čo môžem čakať ;-) a bude to zrejme to isté ako HTMLarea.
Obrázky programu nájdete na blogfound: Recenze Nvu 0.41

Môže sa Vám ešte páčiť...