PS: Dlouhý Web – redesign som asi zaspal – a čo na to blondýna

Hm, asi to spôsobila moja dlhšie trvajúca odluka od internetu takže o redesigne Víta Dlouhého som sa nedozvedel. Viac ma zaujalo, že predošlá verzia v podstate bezobrázková nemala „suchý“ negrafický vzhľad. Tentoraz pridal Vít aj „čosi“ obrázkov a čo ma zaujalo najviac, je v ich „vkomponovaní“ použitý cit. Oceňujem aj to, že Vít sa veľmi dobre stará o to ako má vizuálne štrukturovaný dokument na stránke (čiže „grafika“ textu) a nepovažuje ako väčšina „grafikov“ grafiku webu len to, že použijem väčšie či menšie množstvo väčších či menších bitmapových obrázkov. Ono tá grafika je aj o tom ako konkrétne vyzerá text a jednotlivé jeho logické časti (nadpisy, odstavce, rôzne vlastnosti písma…). Viac DlouhýWeb
PS: často mi hlavne tí urazení nadávajú, že z titulu veku mám nespravodlivé poznámky k úrovni tínežerov, všimnite si Vítov vek. Všetko je len o tom, či fakt vieš alebo si len sám myslíš, že vieš ;-)
PS2: aj naša milá blondýna sa prebudila ;-)
PS3: neuškodí nikomu z vás, aj tých čo si patlete stránky len tak od radosti doma, keď si prečítate Pravidlá prístupného webu. Ani by ste nepovedali ale má to ďalekosiahle praktické pozitívne dopady, keď sa posnažíte „nerobiť“ na webe blbosti.

Môže sa Vám ešte páčiť...