Zaslepovanie svetielok na technike

Niekedy po 89tom som sa vybral do kapitalistického zahraničia a prvé čo mi padlo vo Viedni do oka bol obchod s nádhernými vežičkami s miliónmi diódiek, cena môjho walkmanu, ktorý som kúpil za socíku za hriešne prachy ale v tom obchode bol nahádzaný v nejakom koši s cenou nižšou ako cena nahraných kaziet a LP platní. Zaujal ma tiež jeden obchod s foťákmi a vo výklade bol ruský Zenit.
Ide mi o tie diódky. Po rokoch ma však vlastne začali vo veľkom otravovať a pri skladaní PC som vždy zámerne „zabudol“ na diódky (hardisk som zväčša počul a zapnutý PC rozozná fakt aj debil).
Včera som si spomenul, že k switchom som dostal nalepovacie gumené pidinožičky a tak som pobehal po byte a otravné diódky začal rušiť:
– domáce kino malo dva kusy – vo vypnutom stave DVD svietilo a na subwofferi trvalo svieti zeleno alebo červeno – obidve sú zalepené,
– Qbic (case pre PC) má diódku priamo na vypínači, naň sadla kruhovitá nalepovacia gumička ako riť na šerbeľ,
– na chladničke mi nazeleno svietia dve diódky pričom Warning dióda čo svieti načerveno je vedľa nich, zelené som okamžite zalepil,
– na skrinke štrukturovanej kabeláže mi dva aktívne prvky tiež svietia, tam som zatial nalepil pruh papiera ale keď nastrihám gumičky, bude to vyzerať elegantne,
– rozobral som moju svietiacu nádheru – optickú myš a pre mňa zbytočné priesvitné bočné tlačítka som opatril zloženou vizitkou.
Kúpil som si digitálne hodinky a chvíľu spekuloval s bodovým svetlom, ktoré mám na diaľkové ovládanie, aby som na ne videl.

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. Piki píše:

    Ale si zatočil zo svetelným smogom :-)