Markoffove pekne drahé surfovanie

Rozhorela sa nám tu debatka a treba opäť povedať, že už to nie je tlupa podivínov presadzujúcich Operky a Mozillky proti slušným používateľom IE. Môj komentár uverejňujem aj tu, berte ho v kontexte k článku aj komentárom…


obe strany ste zadubene ako tvrdohlave voly.
proste staci len akceptovat fakty, ci sa to paci alebo nepaci Markoffovi alebo tym, co mu radia ;-) Markoff si vymysla veci bez skusenosti a niektori su az prilis radikalni aby pochopili, ze Markoff z principu ignoruje, ze prehliadac nie je len Maxtor ci ako sa to teraz vola.
Ti co mu radia Mozillu vedia, ze je to radikalny rez ako sa zbavit najbeznejsich exploitov, ktore zo zasady funguju len v IE. Ono totiz NEEXISTUJE ako tvrdi markoff moznost nainstalovania si dialeru z FF. Markoff len nema ziadnu prakticku skusenost s inymi prehliadacmi ako takymi, co takzvane pomahaju pouzivatelom. Ja osobne poznam dost dobre IE, viem co sa s nim da navyvadzat ;-) a samozrejme nie som jediny, kto nepotrebuje kompletne vykladat akurat Markoffovi presne podrobnosti preco je aj „zabezpeceny“ IE vlastne nebezpecny ;-) Markoff si totiz nedokaze predstavit, ze vo FF prakticky neexistuje moznost nieco si „spustit“ puhym odklepnutim a tak si nainstalovat. Markoff teraz naprdene namietne, ze aj v mozille su bugy. A ako klasicky odstrelim ho hlaskou, ktoru nepochopi, ze samotna existencia diery neznamena, ze existuje funkcny exploit. Za to v IE su neustale, z principu funkcie tych uzivatelskych barliciek, funkcne diery, ktore inak boli programovane ako funkcie prehliadaca, na ktore funguju roky stare hotove exploity. Vsetko je k dispozicii tak volne ako su len rozky v potravinach. Len stiahnut, naeditovat svoje udaje a rozsirit.
Markoff teraz namietne, ze je to vsetko napohlavny ud alebo neviem co. Len staci akceptovat malickost – uz je davno v prdeli doba, ked este mohlo platit, ze jedine IE je schopny zobrazit vsetky tie divne IEonly stranky. Je to uz davno davno prekonany nezmysel a ze Markoff potrebuje akurat IE a repce nad kazdou nedolezitou chujovinou niecoho, co este nepouziva, je nepodstatny detail. Absolutne nedolezity ;-) Kazdy rozumny clovek pohybujuci sa v IT sa snazi poznat pre svoj rast co najviac veci a absurdne spiatocnicke nazory plne predsudkov ake obcas prezentuje Markoff pomalicky sa stavaju legendou a nie rozumnym postojom ;-)
Ten, kto sa aspon trosku orientuje, vie rozumne ponuknut schodne riesenia – ak ale Markoff povazuje za rozumne neustale lepit diery v niecom, co uz z principu funguje tak, ze to nejde, nech to robi – koniec koncov mu k tomu dodavaju dalsie firmy vcelku dost nastrojov na to aby stratil primerane dost casu na to, aby nerobil nic ine. Sam to naznacil – nema sancu ako otca donutit, aby si nezadrbal pocitac.
Pritom je riesenie lahucke – Markoff moze doma si piplat IEcko s tym Machtorom ale pre klud duse sa moze vzdat zbytocnej pychy nad svojim nekompromisnym nazorom a zbavit tak otca trapenia s kompom raz pre vzdy a nehladat v tom cudzom len akesi divne, nepodlozene chyby podporene tak akurat subjektivnym nazorom.
IE je pre ludi, co si to vedia aj ustrazit. A pokial nevedia, tak musi nad nimi byt moloch organizacie, ktora to robi za neho. Nie Markoff – firewall v tom skoro nepomoze – iba taky, kde mu natvrdo a nezmenitelne nastavis osvedcene security profily a nepustis ho dalej. Vsak ma tvoj foter windowsy spustene s pravami admina? :) Pritom w2k su postavene prave na to aby sa niektore veci proste nedali uzivatelovi menit ;-)
Je to sirsia problematika, ak ma chces poslat do riti, tak ti oznamujem, ze vedomosti o zabezpeceni windows mam nie vycitane zo Zive a podobnych slamiek ale z hodnovernych zdrojov a to vratane Microsoft skoleni na ktore mam aj prislusne certifikaty. Takze pre jednu chvilu ber nazor hodnoverne ;-)
Ide len o to usetrit ti cas, tebe, tvojmu otcovi a aj cas pri zbytocnych kontroverziach pod ktore sa podpisujes ;-)

Môže sa Vám ešte páčiť...