Portable Firefox – noste si prehliadač so sebou

Poznajú to ľudia pohybujúci sa medzi počítačmi. Sadnete si, otvoríte prehliadač a odrazu vám všetko vadí – nie je to ten môj, nemá to čo mám ja doma, ma hnusný skin…
Nahrajte si svoj prehliadač na USB disk a noste si ho so sebou.
Portable Firefox 0.9.3 & 1.0PR (USB Drive-Friendly) – je zrejme to, čo budete potrebovať. Stiahnite si balík Portable Firefox a nakopírujte na prenosné médium. Zmenou pri používaní je to, že štartujete PortableFirefox.exe…
Teória nosenia si vlastného prostredia so sebou nie je nič nové – existujú pididistribúcie Linuxu, ktoré geekovia vláčili na pár disketách, neskôr na vizitkovom CD. Dokonca tu boli snahy ostrihať Windows na čo najmenšiu veľkosť – vraj Windows98 sa zmestí do 16tich megabajtov.
Portable Firefox som ešte netestoval, čo by som ale uvítal je možnosť ho napáliť na malé CD – funguje aj na Read-Only médiu?

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. Josef Vogeltanz píše:

    Já to zkusil a funguje to! Nejdříve jsem ale Portable Firefox lokalizoval balíčkem a to tak, že jsem český CS-cz.jar přejmenoval na en-US a podstrcil jej do prislusneho adresáře (adresář ..\firefox\chrome\). Jinak to nešlo. Ale nyní jej nosím spolu s dalšími „šikovnostmi“ na 8cm CD a funguje to.
    josef.vogeltanz@skoda.cz