Pekný case: Cappucino

Pixy hľadá multimediálne centrum a zalinkoval peknú skrinku Cappuccino u ktorej sa obávam:
– samozrejme spotreba bude totožná ako bežné PC, čiže nič úsporné,
– pomalý nábeh aj keby sa to hibernovalo,
– zohrievanie,
– hluk z ventilátorov (aj keď tvrdia, že nie)…
Tento stroj však je celkom dobrý základ pre rozmýšľanie. Chcelo by to:
– vykuchať von všetky ventilátory,
– zvoliť procesor, ktorému postačí minimálne chladenie,
– samotný OS uložiť celkom určite MIMO pevný disk – s cieľom zrýchliť oživenie systému,
– nainštalovať najskôr veľmi očesaný linux s možnosťou „user-friendly“ reinštalácie štýlom – vložím CD a všetko sa samo „urobí“,
Pokiaľ človek už má domáce kino, tak od tohto stroja by vyžadoval permanentne „živý stav“ práve kvôli plánovaným nahrávaniam, komunikáciu s TV (prepínanie AV), záznam a prehrávanie z TV ale aj ďalších A/V zariadení, prehrávanie „počítačových“ audio a video súborov s možnosťou jednoduchého prenášania z PC (čiže SMB rulez).
Vzhľadom na to, že by to _nemuselo_ mať DVD mechaniku, mohlo by to byť aj hodne škaredé ale potom s možnosťou to vopchať trebárs kamsi mimo očí.

Môže sa Vám ešte páčiť...

1 odpoveď

  1. dusoft píše:

    No, mozno by sa mohli inspirovat od Apple, kde iPod nema ziadne aktivne chladenie (ani procesor, ani HDD) a jedinym pasivnym je spodna kovova lista, ktora ma odvadzat teplo. Funguje to vyborne, pretoze sa to takmer vobec nezohrieva.
    Samozrejme, ze naroky na mp3 su ine ako na video, ale je to tiez moznost ako zacat. S tou ministalaciou linuxu suhlasim.
    Moj kamarat uz v roku 1999 vytvoril takyto jukebox (na cierno prestriekana bedna PC polozene na lezato s vlastnym LCD displayom zobrazujucim hrany film, zostavajuci cas alebo nazov MP3 skladby stiahnuty z freeDB/CDDB), jukebox bol pripojeny k netu, automaticky dokazal staihnut titulky k filmu a ID3 tagy na MP3, mal infracerveny snimac na dialkove ovladanie, TV kartu na vystup na televizor a DVD rom + HDD 20 GB (linux). A samozrejme, malo to osobne kompilovanu instalaciu Linuxu s potrebnymi prehravacmi. Dokonca to vedelo nahravat filmy z TV na harddisk (div-x) a pripadne grabbovat hudbu ci DVD.
    Splnalo to vsetky poziadavky a dokonca niekto prejavil o to zaujem z USA, ale nakoniec sa masova vyroba nejako nerealizovala.