Zbavujem sa Firefoxu…

Za viac ako rok života s Firefoxom som sa rozhodol, že sa ho zbavím zčista dočista. Pôvodne som si nainštaloval na počítač prehliadač Firebird a začal som ho používať miesto IE. Počas vývoja tohto prehliadača som viac alebo menej chaoticky inštaloval zo ZIP balíkov a často som mal aj dve verzie simultánne. Potom som to zjednotil a dnes som v stave, že zrejme bude najlepšie úplne sa Firefoxu zbaviť.
Začnem odinštalovaním. Potom prehľadám všetky adresáre a zruším prípadné zvyšky profilov. Prebehnem registry a odmažem ho odtiaľ.
Som si vedomý toho, že v podstate začínam odznova a niekoľko nepodstatných rozšírení si na pár dni budem musieť odpustiť. Benefitom operácie bude hlavne zbavenie sa mŕtvych dát, ktoré zmenami počas vývoja odpadávali a updatom len zostali na disku.
Celý tento proces sa pokúsim zdarne ukončiť nainštalovaním oficiálnej verzie Firefox 1.0 a pokiaľ to bude možné zapíšem si použitý postup.


[21.32] sťahujem aktuálny Firefox, zoznam extensions: Paste&Go, QuickNote (preplácnutý mojou úpravou), Tabbrowser Extensions (v novom Firefoxe možno nebudem potrebovať), Tweak Network (nepotrebujem ju vlastne), Adblock, Web Developer,
[21.37] otravný PF chcel updatovať… exportujem databázu Adblock,

[21.50] prekopiroval som do zalohy adresar Mozilla z profilu pouzivatela,
[21.56] z registry som v podstate zmazal iba jeden kluc, hladal som retazec Mozilla, mazem adresare Mozilla a Phoenix z adresara pouzivatela,
[21.59] instalacia Firefox 1.0
[22.00] a je to. Idem na rozsirenia, Paste&Go, QuickNote bez problémov, idem nahackovať moju verziu JAR súboru s QuickNote,

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. rony píše:

    Takze by to uz bolo…

  2. dusoft píše:

    Uz som sa zlakol, ze sa ho zbavujes uplne ;-)
    Inak si n niektore rozsirenia budem musiet pockat, chyba mi hlavne pagerank. Inak servery mozilly su absolutne na sracky, neda sa nic stahovat. Pretazene. Mali sa na to lepsie pripravit.

  3. OttY píše:

    Postup úplného zbavenia sa doporučujem aj pri Thunderbirde. Mne to vystrájalo psie kusy, keď som rozbalil ZIP na pôvodnú inštaláciu.

  4. Bolek píše:

    Koncis s FF?
    Tak ta markoff konecne prehovoril na maxthon:-)