Bude patriť medzi praktiky SEM aj kamufláž?

Slovo kamufláž je len skratkou do nadpisu. Po prečítaní príspevku SEO vs. SEM a samozrejme predtým aj článok o chybách inzerantov u Yuhů ma totiž napadol aj takýto výklad poznámky Mareka Prokopa:
SEM manager: hm, skvelý nápad. Do textových reklám na Google nebudeme dávať ani úvodnú stránku a ani nejakú podstránku. Proste bude tam prispôsobená stránka, ktorú bežný návštevník vlastne ani neuvidí pri ďalšom pohybe po stránke.
Vlastne presunú sa z malej plochy banneru do nejakého pozitívneho ohňa ovplyvňovania využijúc momentálnu silu textových reklamných odkazov.
Negatívum už sugestívne podávam od vyslovenia slov SEM manager. Začneme sa báť kliknúť.

Môže sa Vám ešte páčiť...

2 komentáre

  1. Marek Prokop píše:

    Rony, to už se dávno dělá, že se pro konkrétní inzerát a konkrétní klíčová slova vytváří speciální cílová stránka. Není mi ale jasné, proč by ses kvůli tomu měl být kliknout. Vždyť se ta stránka dělá pro uživatele.
    Podstata je velmi jednoduchá. Základní web stavíš tak, abys vyhověl potřebám co nejvíce zástupců cílové skupiny. Musíš se tedy uchylovat ke kompromisům, protože nikdy nevíš jistě, proč a s jakým cílem ten který návštěvník přišel. Při prokliku z inzerátu AdWords to naopak víš dost přesně — víš, co návštěvník hledal a víš, že projevil zájem o konkrétní text konkrétního inzerátu. Můžeš tedy cílovou stránku maximálně přiblížit jeho potřebě.
    Mimochodem, čemu říkáš „běžný návštěvník“? Jsou weby, na které přichází většina běžných návštěvníků přes AdWords.

  2. rony píše:

    myslel som „bezny navstevnik“ prichadzajuci skor z vysledkov hladania na Google alebo z hlavnej stranky, cize mimo tej textovej reklamy AdWords.
    Mne to nevadi, nevidim v tom prisposobeni problem, len v pokial sa rozmohne system, ze ma po kliknuti na tu reklamu stranka vyslovene sokuje (pretoze uz vie, kto prichadza, tak mozem mat aj negativny pocit – cosi uz o mne vedia, tak lepsie zahraju na moje slabsie stranky ;-) )