Prvý historický update Firefoxu

FirefoxTak sme sa pred časom dožili historicky prvého update Firefoxu z verzie 1.0 na 1.0.1 a pominieme teraz pomleté informácie o dôvodoch jeho vzniku (bezpečnosť a asi zlepšenie správy pamäte).
V časoch prevádzkovania technology preview sa Firefoxu neprávom vyčítali problémy s prechodom z jednej bety na ďalšiu. Vždy som trpezlivo pripomínal: toto nie je verzia pre bežné používanie, je to soft vo vývoji a často sa vnútorne radikálne mení a naozaj sa menil.
Princípom vypustenie prvej verejnej verzie totiž je aj akýsi záväzok „zaručujeme ti prechod na ďalšiu oficiálnu verziu s menšími problémami“ pretože už je tu nutnosť pamätať pri inštalácií/update na existenciu čohosi „predtým“. Všetci čo aspoň trošku programovali si vedia predstaviť, že práve tieto veci môžu so sebou prinášať nečakane „zaujímavé“ stavy domrdane nainštalovaného balíka „cez predošlý“. Nehovoriac o zápisoch v konfiguračných súboroch (alebo ako sa moderne hovorí „profiloch“).
Tentoraz som si s miernymi obavami klikol na červenú značku už druhýkrát a Firefox to aj na druhýkrát (na druhom stroji) zvládol bez zjavného stavania sa na zadné. Dokonca sa mi ten update zdal zrozumiteľne jednoduchý až do tej miery, aby som ho nemusel odporúčať ľudom „náležite poučeným a uzrejmeným s fungovaním pravidiel predpeklia Windows“.

Môže sa Vám ešte páčiť...