Synology on the board!

Alzasoft je mimoriadne rychly, už zahrievam na stole Synology NAS DS-101 externí HDD 120GB, LAN, USB PrintServer, 3xUSB2.0-in.
Dojmy: pekný design, relatívne malý „notebookový“ externý zdroj, 1x USB vpredu, 2x USB vzadu, 1x Ethernet vzadu, povrch taký „gumový“, čelný panel svietiaci a bude to námet na odsvieťovanie zalepením :-)
Hlučnosť: položené na stole cítiť jemné vibrácie, hlučnosť je závislá na disku aký tam je, iné zvuky mimo hardiskové nepočuť. Určite by som si to nedal na noc pod posteľ :-) Je to možné jedným tlačítkom vypínať a zapínať. Čo ešte také o tom povedať?
A ešte fotky z galérie
Kúpil som blbý miniUSB kábel, kto chce, predám :-)


Update [testovanie naživo]: tak už som to zapojil, inštalácia je dobre zmáknutá pretože k prvému nazdieľanému adresáru sa dostatete klikaním z inštalačného CD. Neskôr si môžete dokonfigurovať vychytávky cez prehliadač. Prvý rozdiel je v tom, že vo webovom rozhraní si musíte „rozdeliť“ disk na jednotlivé „share“ adresáre, ktorým môžete nastaviť oprávnenia (RW, RO, NA) pre skupiny a používateľov. Čiže nie je možné v rámci jedného „share“ zdroja mať podadresáre s inými právami pre toho istého používateľa. Synology v miestnosti nepočuť pokiaľ je mimo stôl. Rýchlosť je daná Ethernetom. Disk si vie synchronizovať čas z NTP servera. Má základy pre notifikáciu problémov e-mailom po nastavení SMTP servera. Ešte som nepripájal žiadne USB zariadenie (disk, tlačiareň) ani som neskúšal zálohovanie. Príjemné je vidieť stav, logy a aktuálne pripojených používateľov. Nastavenie siete je dostatočné a to vrátane nastavenie pracovnej skupiny pre Windows. FTP sa dá voliteľne vypnúť.

Môže sa Vám ešte páčiť...