Ja za verejnoprávnosť

Toto nie je verejnoprávna inštitúcia!


STV konkuruje komerčným televíziám a kradne im reklamu. STV prerušuje vysielanie reklamou a porušuje tým zákon. STV vôbec neinvestuje do pôvodnej tvorby a nahrádza kultúrne podujatia, športové prenosy divácky zaujímavými programami. STV nevysielala koncerty organizované Nadáciou Markíza. STV nevysielala sa nepripojila k aktivitám iných nadácií a nevysielala ich úspešné počiny s účasťou zaslúžilých slovenských umelcov, ktorí bezištne koncertovali na pomoc padnutým stromom a proti cunami.
STV zámerne pohybuje s vysielaním večerníčkov pre deti a znemožňuje tým rodinám ich výchovu. STV vôbec nevysiela pre deti a skúša vysielať realityshow pre deti ako nevhodnú náhradu za iné programy.
STV sa vôbec nevenuje športu a uprednostňuje Superstar.
STV donútila Markízu vysielať Mojsejovcov. STV objavila dvojicu manželov Mojsejových a pritiahla k nim záujem. Preto bolo nutné zamerať sa na nich v realityshow Markízy ešte viac, aby sa pokryla tá hanba, ktorú STV priniesla vo svojej 40 minútovej relácií.
STV vyhadzuje z vysielania zaslúžilých umelcov a podnikateľov. STV zamestnáva niektorých tvorcov na dobu určitú. STV vyhadzovala zamestnancov a ospravedlňovala to ozdravovaním. STV neumožňuje vstup do jedálne pre svojich zamestnancov a žiada v nej platiť za spotrebované jedlo.
STV je arogantná voči vyjadreniam zaslúžilých umelcov a humoristov a používa nezmyselné argumenty a pokladá sugestívne otázky, či dokonca žiada definovanie kvantity a kvality. Ale o to predsa v kritike verejnoprávnosti predsa nejde. STV predsa vysiela radšej superstar ako koncerty, športové prenosy, rozprávky, neprodukuje slovenské filmy.
Niektorí slovenskí režiséri natáčajú v produkcií ČT a za to môže STV.
STV dvíha svojim záujmom o zaujímavé cudzie programy ich ceny a tým pádom sú z toho nešťastné komerčné TV. STV by sa nemala zaujímať o žiadne programy.
STV zároveň žiada koncesionárske poplatky a zároveň profituje z reklamy. Je zrejmé, že si na tom Rybníček a celý manažment prináša veľký profit a prospech. Sú indície, že možno je to v samotný prospech STV. Takto verejnoprávnosť naozaj nevyzerá.
STV by mala dostávať z rozpočtu menej peňazí, lebo nič nerobí.
STV by sa mala zrušiť lebo je to protizákonná inštitúcia a pôsobí proti nám.

Môže sa Vám ešte páčiť...

24 komentárov

  1. Bolek píše:

    Hehe … a lidé bděte:-)

  2. dusoft píše:

    Nehovorilo sa o koncertoch Nadacie Markiza, mas to popletene. Islo o koncerty Nadacie pre deti Slovenska a ich program Hodina detom, ktory bol aj za hlbokeho meciarizmu, pokial sa spravne pamatam (opravte ma, ak sa mylim), vysielany na STV. Pricom dodam, ze vtedy Kubis a spol. (ci spod?) neboli nakloneni tretiemu sektoru.
    Hovori sa tomu aj arogancia moci. Problemom je, ze za peniaze danovych poplatnikov.
    Rybnickov odkaz je jasny: piste vsetci modrym perom, ina farba nebude…

  3. rony píše:

    Ano ano ano! Ja „mam“ Nadaciu za dusevne zdravie. Prave som poriadal okenny koncert v Petrzalke a nebolo to odvysielane!!! Toto nebolo ani za meciarizmu. Arogantny Rybnicek mi kaze pisat modrym perom! Odsudzujem to, pretoze platim dane.
    Suhlasim s tebou a pridavam sa k mojej aktivite Ja za rovnopravnu verejnopravnost! A nech mi plati, sakra, ved ma rozpocet z mojich dani!

  4. rony píše:

    a minule som pozeral na STV hokej, a mam z toho hokej! Slovensko nevyhralo. Toto ide z mojich dani? Nech si pan Rybnicek nemysli, ze to je normalne. Je to od neho za moje peniaze trufale a arogantne, ze na obrazovke STV som videl takyto debakel a dehonestaciu Slovenska! To teraz musia suplovat komercne televizie a ukazuju nam to spravne a jedine mozne: show v ktorej vyhrava ten, kto ma vyhrat nech to stoji co chce a nie podla akychsi pravidiel.
    A bolo od Rybnicka mimoriadne arogantne a svinske, ze neprisiel na debatu o STV v Markize. Naozaj som necakal, ze p. Rybnicek nepridete. Tymto ste ukazali, ze nerespektujete silu komercnych medii. Piste vsetci modrym perom! Tuc tuc!

  5. dusoft píše:

    Moc to bagatelizujes, ironia tu nesedi.

  6. rony píše:

    Tak by som bol aj na tvojom mieste korektnejsi a nesnazil sa o invektivy typu modre pero. Ja sa snazim vnimat taketo problemy aj z pohladu oponenta ale tu som cim dalej viac schopny oponenta nebrat ani v najmensom vazne. Len preto, ze ON nie je schopny vnimat aj moj uhol pohladu.
    Teraz nemyslim teba ako oponenta.
    Pre mna je to jednoduche: nad STV je Rada STV a dalsie „institucie“, oni su tie, ktore stanovuju pravidla. Rybnicek a manazment ich plni v ramci moznosti ake mu dovolia. Preco napadas Rybnicka? Ten problem je daleko inde a to opakujem dokola dokola dokola dokola. Sami totiz nevieme, co to vlastne chceme – v predoslom clanku som do komentaru dal dnesny program STV2. Mne sa zda okej, vyvazeny a plny veci, co komercne TV nebudu vysielat. Ano cosi mi tam chyba ale kvoli tomu VIDIM aj tie veci, co su tam!

  7. Piki píše:

    Bol som doma, a futbal bol na Markíze. Luxembursko bude vraj zo záznamu, na markíze. Nemôžem si pomôcť, ale pocitovo mi futbal patrí na STV2.
    Večerníček, je základná verejnoprávna služba.
    Že je za celým humbukom boj o reklamné peniaze je jasné. Napriek tomu si myslím, to čo píše dusoft: Moc bagatelizuješ, irónia tu nesedí a dodávam, že tušíme len tú povestnú špičku ľadovca. Tak isto aj tý zaslúžilí umelci. Možno práve preto sú so svojím snažením smiešny. Sú.

  8. dusoft píše:

    Modre pero bolo len doplnkom ako pripomenutie skutocnosti, proti comu Rybnicek protestoval a kvoli comu mal za komousov problemy.
    Nemam nic proti profitovaniu z reklamy, ci koncesionarskym poplatkov v sucasnej forme (o vyske sa da diskutovat vzdy), ale proti porusovaniu zakonov SR napr. tym, ze pustim reklamu v strede programu.
    Balans ohladne zakazu prerusovania programov reklamou je tu kvoli televiziam, ktore nemaju ine vyhody – dane a poplatky.
    Rybnicek a Para v Pod lampou si ani nepriznali, ze nejaky problem existuje. Iniciativy Hryca a Markovica mi sympaticke nie su, 1000 slov hej.
    1000 slov otvorilo diskusiu. Zhodou okolnosti v tom istom case doslo ku konfliktu medzi poskytovatelom sluzby (Hrycom) a jej objednavatelom (STV), takze sa spustili dalsie protestne akcie.
    Kedy Rybnicek a Para nieco povedia o vztahoch ku svojim vlastnym zamestnancom. Preco sa Hrib nepytal aj na tieto interne problemy STV? To ma zaujima viac, ako bulvar vs. vysoka kultura.
    Preco STV nezverejni strucne a jednoznacne odpovede na otazky lubovolneho obcana, co na tom, ze je to poslankyna? Vysmiali sa jej do tvare.
    Ako institucia si vzdy mozem dovolit posobit zhora, aplikovat aroganciu moci. Ako obcan mozem iba klast otazky, na ktore sa nedostava odpovedi.
    STV musi fungovat transparentne, mala by ist v tomto prikladom, kedze je financovana navyse koncesiami nad ramec dani z rozpoctu.
    Zatial vidim iba vyhybanie sa citlivym temam, krytie financnych tokov, neprijemny pristup ku kritikom. Ak manazment STV nevie akceptovat kritiku, nie je zrely dalej viest verejnopravnu instituciu. Nech odide do sukromnej firmy, kde jej udrzanie sa na trhu urcia zakaznici. Tu ale trh neexistuje. STV bude existovat, aj ked tam pride dalsich desat arogantnych manazerov.
    Rada STV ma dbat o dodrziavanie zakona, tiez Rada pre vysielanie a retransmisiu, ale ako vidis, ci uz z nezaujmu, konfliktu zaujmov alebo nejasnosti zakonov, nezasahuju.
    Zda sa mi, ze sa tocime v kruhu, co sa tyka tychto debat.

  9. dusoft píše:

    A sprav si ten komentovaci system tak, aby dal novy riadok tam, kde ho urobim. Clenenie textu do odstavcov odlisenych prazdnym riadkom je citatelnejsie.

  10. rony píše:

    Futbal na Markize? Nie je to prilis prizemne? Pozri, mna futbal ani ziadny kolektivny sport nezaujima. Tiez mi pocitovo chyba F1 na STV. Ale povazujem FUTBAL za menej ako Superstar. A to myslim absolutne vazne, aby som sa vratil k tomu, co dokola tvrdim: sami nevieme presne urcit, co tam ma byt. Vieme iba kricat: toto maju ini a mohla by to mat STV alebo este kricat toto tam nemalo byt.
    A ked si zalistujem tym priblbnutym sprostym programom, tak vidim, ze ta sibnuta STV sa nakoniec vcelku slusne vysporaduva s uvadzanim zanrov, ktore nie su povinnostou Markizy.
    Boj o reklamne peniaze? Neviem preco ale mne staci odpoved obsahujuca OBMEDZENIA pre STV na reklamu. Fakt by som bol zvedavy aky financny objem vyjadrene kolacovym grafom naozaj tych chudakom komercnym zabera STV. Nech je to aj 1/3, tak sa nad tym NEBUDEM VZRUSOVAT! Pokial mi niekto ako odpoved na reklamu v STV povie: hele karle ale prave preto nie je koncesionarsky poplatok 400 korun mesacne! Tak sklapnem a idem sa vykricat z krivdy na wc.
    Ale samozrejme chapem, preco su komercne TV take aktivne: ziadny dovod nie je tak zly, aby sa nemohol pouzit proti komukolvek, pokial z toho kuka profit. Ak sa to bude takymto tempom rozmazavat este dalej, tak budem povazovat Markovica s Hrycom za pomatencov, co nevedia co cinia. Bodaj by sa to nestalo ale maju k tomu sakra blizko!
    STV urcuju pravidla presne definovane institucie. Zamerajte sa prosim na ne.

  11. rony píše:

    [9] to uz mam davno zapisane v TO-DO.

  12. dusoft píše:

    Ale keby tu fungovali tie presne definovane institucie, tak by ziadnych 1000 slov ani vyjadreni „pomatencov“ nebolo potrebnych.

  13. rony píše:

    „proti porusovaniu zakonov SR napr. tym, ze pustim reklamu v strede programu.“ – to je stale len ten pripad Superstar, ked sa vysielali dve casti za sebou? Nic ine, ze? Ty to povazujes za trestny cin, ja to povazujem za maximalne vyuzitie vykladu danych obmedzeni. V istom ohlade by som to dokazal tolerovat ale na reklamu v TV som si uz zvykol ale ja by som to tak CASTO ako argument spominal iba v pripade, ze by to zacali robit s filmami alebo vecami, na ktore sa chcem sustredit. Takto je to uz iba smiesny 1 argument.
    Mna napriklad vztah Rybnicek a zamestnanci nezaujima ale pokial si na to spomeniem, spytam sa kamarata, ktory v STV uz robi nejake tie roky.
    Vysmiali sa poslankyni: presne takto: HAHAHA, co ty chces? Alebo to bolo v skutocnosti trosku inak? Ja neviem ale mari sa mi, ze sa STV zodpoveda nejakym inym instituciam. Ale mozno sa mylim. Ale neverim, ze tam Rybnicek skakal ako pajac, rehotal sa jej do tvare a popri tomu ju este odhanal. Dovol ale to je smiesna predstava ;))))
    Stale moces nejake arogancie – preboha, Rybnicek je manazer nie krutovladca ;-) vsetko robi v moci danej kontrolnymi mechanizmami. Ak tie zlyhavaju orientuj sa prosim na ne a neber si Rybnicka ako material k vystreleniu jedovatych sipov ;-))
    Tansparentnost – vid. komu sa STV zodpoveda. Ziadaj na tychto instituciach spristupnenie financovania. Ci je to zo zakona mozne, netusim.
    Nejako sa ti ta arogancia ako slovo zapacila a teraz ti s vaznou tvarou poviem: mne sa vystupovanie Rybnicka VOBEC ale ani trosku nejavi AROGANTNE. Opakujem s VAZNOU tvarou to myslim uplne vazne. Ani naznak arogancie. Nic take. Vidim tam ochotu diskutovat a odpovedat na otazky. Nehadz mi sem argument, preco neprisiel v nedelu do Markizy, to je smiesna „posledna slamka“. To co povedali v konfrontacii pod lampou odpovedalo na vsetky zasadne vytky voci nim.
    Za jediny triezvy pohlad na vec povazujem zastupkynu ministerstva kultury a jedina, jedna jedina vytka, co som od nej pocul bolo, ze sa stazovala na obtiaznu komunikaciu s vedenim STV. Lenze mam iba pocit, ze ona nema ziadne zakonne pravomovi voci STV pretoze by aj ona mozno mala skor smerovat vytky voci instituciam, ktorym sa STV zodpoveda. Ale to je len moj odhad riadiacich kanalov.

  14. dusoft píše:

    Ad informacie – mam v plane poslat im ziadost o informacie.
    Ad ostatne – tvoj pohlad ti neberiem. Je na tebe, ci ostatne argumenty oznacujes ako smiesne.

  15. rony píše:

    [14] cim viac sa bude Markovic a Hryc vyjadrovat, tym smiesnejsie budu aj tie argumenty, ktore este povazujem za vypocutiahodne. A vyjadrenia riaditelov komercnych televizii za relevantne nepovazujem ani nahodou.

  16. dusoft píše:

    ani ja nepovazujem ich vyjadrenia za dolezite a samozrejme ta diskusia na markize bola mierena proti STV (a preco si nezdvihnut sledovanost na aktualnych temach – urobil by to kazdy)
    ale maju na pravo sa vyjadrit ako obcania, ktori tiez financuju STV
    hryca a markovica skus ignorovat, je to az taky problem?

  17. Bolek píše:

    suhlasim s dusoftom
    ad [13] – ja si pamatam reklamy pocas hokejovych zapasov. A pamatam si ich z minuleho roka, najma v tych chvilach, ked boli opakovacky zaujimavych zaberov. Aj preto som dalsie zapasy pozeral na CT. A pamatam si na arogantne vyjadrenie zastupcov STV k tomuto problemu (myslim, ze to bol Zahradnik), takze to nie len superstar. Mozno tebe to bolo jedno, ale ja som sa chcel na tie opakovane zabery sakra sustredit.
    ad arogancia: spytaj sa znameho v STV, mozno aj jemu dali vybrat, bud zmluvu na dobu urcitu, alebo dohodu o rozviazani pracovneho pomeru. Neviem ako by sa tebe pacilo, keby dosiel tvoj sef za tebou a Rony podpiseme s tebou zmluvu na dobu urcitu a ked nebudes piskat, ako my skaceme, najdeme si nejakeho studenta, ktory to aj tak urobi lacnejsie (a je nam jedno, ze to bude trvat 3x tolko ako tebe a v podstate nas to vyjde 2x tolko, vsak to stat zacvaka).
    Prave ta obtiazna komunikacia je tiez arogancia. Akoto, ze davno po prvom kvartali 2005 nie je od STV k dispozicii plán výroby dokumentov, na rok 2005?

  18. rony píše:

    v tom pripade respektujem jedine zastupkynu Ministerstva kultury, to som uz povedal ;-) Ale ona sa mi pri vsetkych debatach zdala akoze: toto je len komedia pre divakov, tie najhodnotnesie prace aj tak prebiehaju mimo kamery a takisto som ziskal pocit, ze tam komunikuju rovnocenne. Aj to som zachytil ako sa stazovala na manazment STV, ze ju v niektorych veciach nerespektuje – avsak tusim tam je ona nie je v pozicii, ze nieco nariaduje STV a STV to musi vykonat. Takze s rezervou. Za najpodstatnejsie povazujem vyjadrenia Rady STV. Ak niekto nie je s cimkolve spokojny, to je ten spravny organ resp. ti, ktori ho kontroluju.
    Takze znevazovanie Rybnicka mi tu akosi nepride na mieste. Treba si fakt uvedomit, ze to je manazment konajuci v ramci medzi volnosti a ja mam pocit, ze manazment STV mal za prioritnu ulohu vyrovnat hospodarenie STV. A kazdy, kto uvazuje triezvo a nedemagogicky musi tusit, ze ked sa zameriam na riesenie takejto ulohy, ma to aj svoje sprievodne prejavy. Jednym z nich je utlmenie vsetkeho, co zvysuje „schodok“ aj za cenu, ze je to sice „prinosne“ ale ohromne nehospodarne. A ze sa zameria na veci, co maju lepsi pomer cena/vykon (cize splna ake take podmienky „urovne“) a zaroven je to vysoko ucinne. Jednou z veci je urcite aj udrzanie zaujmu divakov, ja viem, co hovoria oponenti – hovoria „o divaka nejde“. Lenze hned za tym spomenu „platime koncesie a ide to z nasich dani“. A cielom je predsa uspokojit danovnikov. Ked sa nad tym zamyslis, vlastne ani nemas co moc riesit. Ak chcem trosku zlepsit povedomie ludi o verejnopravnej televizii, tak ustupim zo svojich postojov „iba kulturne veci a na vysokej urovni“ najma ak si spravim scan moznosti nasich „kulturnikov“ a vyhodnotim ich ponuku ako nedostatocnu (a ona nedostatocna je – ved je to vidno na tom, co dneska „leti“ v kulture mimo televiziu – pozri si ponuky „divadiel“ – je to samy divny muzikal).
    Bez nich by to totiz nebol spor „Proti STV“ ale „Za kulturu“. A ja tu kulturu vidim aj v tom, ze by sa sem na Slovensko nedostali PLASTOVE KRAVY. A to ani s ospravedlnenim, ze je to zo sukromnych penazi financovany „projekt“.

  19. rony píše:

    [17] jaj hokej. kulturny zazitok ;-)
    ale ano mas pravdu, myslim, ze s tym ale potom aj prestali, nechcem to tvrdit ale ten dojem som mal, ze potom uz opakovacky pocas prestavok boli kompletne, overoval som si to prepinanim na CT, a prerusenie bolo uz iba v naozaj hluchom case.
    ale tu sa uz zrejme venujeme detailom a navyse akosi MIMO povodny zamer celeho tohto pozdvihnutia. Koniec koncov, myslim, ze sa stacilo pripojit k zastupu nespokojnych a vyjadrit sa na spravnom mieste.
    Myslim, ze tie zmluvy na dobu neurcitu nesli plosne na vsetkych zamestnancov. A zrejme najma na ludi, co pracovali na konkretny projekt. Ja tak ci onak u tvorivej prace presadzujem system – predaj mi produkt a ja ti zan zaplatim, ale zivit umelca je tak trosku problem. Ale nechcem trieskat, netusim nic viac ako tvrdenie „zamestnanci STV pracuju na dobu urcitu“. To sa koniec koncov prieci zakonniku prace a to by bol naozaj pruser a nie medialne omielana veticka.
    Ale mohli by sme sa vratit ku spolocnosti ako predobrazu kulturnosti? Lebo tam je myslim ten jadro ;-)

  20. dusoft píše:

    Ale utlmenie trvajuce rok a pol? To je zas trochu vela, nie?
    Kriza existovala, zazehnali ju (dufam) a teraz uz treba normalny rezim. Ale normalny rezim zacne az s vlastnou tvorbou a nie dalsim zostihlovanim programu.

  21. xoxo píše:

    no myslim,ze utlmenie este stale trva,o tom a o celkovom stave STV na co ste tak zvedavy vypoveda aj vyrocna sprava STV,ktoru si mozete v ramci slobodneho pristupu k informaciam stiahnut z ix webu „http://www.stv.sk/article.php?id=9895“ a potvrdil to aj ten „honorarny konzul (seychelskych ostrovo)“ Hryc (ako sa zvykol hrdo titulovat)pri debate na Markize,ze STV je este stale v minuse. Ale ten kto p. Rybnicka sledoval uz od jeho zaciatkov este v TV Global,ktoru inak mimoxodom tiez uspesne doviedol az k transformacii na TV JOJ,tak musi vediet,ze je to jeden svedomity pracant,ktory ked da slovo,tak sa ho potom aj snazi dodrzat i ked cesta k cielu nebude zrejme taka jednoduxa ako by sa mohlo zdat.Mam tym na mysli jeho zvolenie do funkcie riaditela STV,ked pred tym musel vyhrat (a myslim,ze to neboli,len take hociake fakty a argumenty) konkurz a vsetci pritom boli zvedavy ako by xcel tu STV postavit vlastne na nohy (ale to by asi bol dilino,kto by to prezradil,ako?). Lebo len ist na taky konkurz do tak,dalo by sa povedat skraxovanej firmy musi znamenat bud blaznovstvo alebo nadmerne vynalozenie vsetkyx svojix sxopnosti a sil k dosiahnutiu ciela.Ved on mal perfektne teplucky flek v Tv JOJ,ktoru vlastne tiez on postavil na nohy (samo,ze mal spolupracovnikov) a nemal za potreby sa niekde pxat na silu,keby ho nexceli a keby jednoznacne neoslovil svojim projektom na konkurze.A ze prve vysledky sa uz ukazuju je toho iba dokazom a pre korektnost by sa patrilo nexat jedneho,kto zacne nejaku pracu ju aj dokoncit a nie ho v priebehu nej o nu okradnut a potom sa pysit cudzim perim,to by dokazal asi kazdy xrapun :o(xarakter poxopi).A i ked nie som si celkom isty,ci tym panom ide o toto,tak ix celkom dobre nexapem,i ked u pana Hryca by sa to dalo poxopit,ze je to taka jeho mala pomsta za vyhadzov z Bumerangu.Lebo ak im nejde o peniaze,tak nex daju na stol corpus delicti veci,ktore vytvorili a stavim sa 100:1,ze p. Rybnicek nie je arogantny a rad by si ix prezrel a vyjadril sa k nim,ako inac dokazal aj v STV Pod lampou,kde boli temer vsetci podstatny zastupcovia,s ktorymi diskutoval.A ze nebol v Markize je iba jednoznacny dokaz,ze dualny system sa stabilizuje,lebo ti velky a silny vlukovia (myslim privatne TV)tam boli pripraveny toho maleho pudla :-)) (len ako tak stojacu STV)rotrhat a ked vedel,ze fakty,ktore su aj vo vyrocnej sprave nie su oxotny akceptovat,tak naco ? Len aby sa skraxovany srandista Knazko mal cim xvastat,alebo skraxovany humoristi Markovic a Skrucany,ktoryx uz nexce ani Markiza ho poucovali co a ako ma robit ? Alebo tu este nakoniec vyvstava jedna dost zavazna otazka,ktora bola uz v minulosti spomenuta a sice privatizacia STV2. Dost celkom mozne,ze ix skre,ze STV ide predat zbytocne nemovitosti a budovy,ktore nevladze utiahnut zacvakat,kedze tento krok by po privatizacii urobil uz novy vlastnik a s cistym ziskom.

  22. xoxo píše:

    ja a este aby som nezabudol,co vlastne ti posranci a posrankyne xceli ? Ved vsetko co o financovani STV potrebuju vediet je vo vyrocnej sprave,tak co by potom este xceli aby im to prelozili,ci co?

  23. OttY píše:

    Súhlasím s ronym. Rybníček tam nastúpil s tým, že STV ekonomicky stabilizuje. Aj tam už skončil socializmus. Na druhej strane by si Rybníček nemal mýliť riadenie STV s riadením hociktorého iného privátneho média. Asi najvecnejšou bola v posledných dňoch Zuzana Mistríková.

  24. dusoft píše:

    Vsak to tvrdim od zaciatku – ze pozitivny prinos je jasne vidiet, co sa tyka ekonomickeho hladiska. Hovorim, ze tato debata sa uz iba toci dokola.