Klamú nás! Firefox neexistuje

Firefox InsideŠéf Opery odtajnil plané a zákerné konanie zločinných imperialistov! Podiely Firefoxu neexistujú. Americkí odborníci sa vyjadrujú aj k otázke samotnej existencie Firefoxu a vyslovili názor, že Firefox v skutočnosti neexistuje. Zároveň si šéf Opery posťažoval, že za ním nestojí žiadna štedrá nadácia, ktorá bohato financuje vývoj Firefoxu. Ďakujeme za názor :-)
Viac na žuve: Podiely Firefoxu na trhu prehliadačov sú klamlivé, tvrdí Opera

Môže sa Vám ešte páčiť...

9 komentárov

  1. Jozef Izso píše:

    Ani IE neexistuje. Všetko to sú len Opery, ktoré sa defaultne identifikujú ako IE :-O
    Odkiaľ môže mať Opera peniaze na takéto vyhlásenia, keď nemajú sponzora? ;-)

  2. dusoft píše:

    > Opera sa standardne indetifikuje ako Explorer.
    To je tragicka chyba, nech ju rychlo odstrania, stupne im podiel o zopar desatin percenta ;-)
    Ked su taki blbi, ze sa identifikuju iba kvoli useragent snifferom ako IE, tak co sa cuduju.

  3. pepe píše:

    Opera je technologicky lider medzi browsermi, dlhe roky ma implementovane funkcie, ktore terajsie „moderne“ prehliadace kopiruju…
    Opera mala odjakziva maly podiel na trhu, lebo vzdy bola platena, pripadne s bannerom v gratis verzii…
    Kamuflacia za IE je historicka zalezitost, kedysi boli medzi autormi webov i taky magori, ktory nedovolili zobrazit web, ak sa neidentifikoval IE, dokonca i Majkrosrot priamo na svojom webe svojho casu blokoval Operu…

  4. rony píše:

    [3] to nikto Opere neberie. Dokonca ju vsetci beru s respektom ;-) Len toto vyhlasenie, co odznelo posledne patri do kategorie Jokes :-)
    Kamuflacia za IE je uz pomaly prezitok a teoreticky nemusi byt problem rozhranie k tomu pripravit „rychly“ prepinac useragenta, presne ako to ma Firefox.
    Opera by bola technologicky leader, pokial by poskytovala riesenia aj inak ako nahladom na hotovy produkt. Je dobrym meradlom „rychlejsi ako opera“ alebo „mensi ako opera“ – to su take zrozumitelne „hodnoty“. Avsak v istom okruhu argumentacnych diskusii. V realite nakoniec aj tak rozhodne to, co rozhodlo u mna – klavesova skratka Alt-D. Doslova a vazne ;-)
    pepe a treba si vsimnut kategoriu mojho prispevku ;-) zamerne to neslo do WEB ;-)
    Dnes uz zijeme v dobe, ked „kamuflovanie“ useragenta je zastarale a pre tych, co by to dnes este blokovali aj politicky nekorektne ;-) Priklad microsoftu, ktory to mozno myslel aj dobre je „vymluvny“.
    Nech si nasledujuca verzia opery zmeni toto nastavenie, jej pouzivatelia su „poslusni“ a rychlo updatuju, takze sa konecne uvidi, „ocomtoje“.

  5. pepe píše:

    rony, ospravedlnujem sa, ale vynimocne som komentoval komentare, nie spot, uz som sa naucil v istych chvilach nebrat ta vazne :-)

  6. rony píše:

    [5] jasne, ja rozlisujem komentare a diskusiu, pokial reagujes na iny komentar pouzi znacku [N], kde N je cislo komentara.
    Akonahle pouzivam smajliky, treba to brat s nadhladom bez snahy o konflikt.

  7. Piki píše:

    Nedávno som o tom písal. Druhí, čo sa stali prvými… Ďalší príklad do mozajky. V prípade Opery platí tá časť o tých prvých (technologických lídroch), čo zapadli do zabudnutia. Pre mňa už žiadne prekvapenie.

  8. dusoft píše:

    ALe, kto problematiku sleduje, vie, ze Opera je stale lidrom co sa tyka internych technologii, prva zvladla Acid2 test a renderovacie jadro maju momentalne myslim dokonca pred firefoxom (nove specifikacie).

  9. rony píše:

    [8] a stale tvrdim, ze jej jadro jadrom ani nie je ;-) je to proste Opera, zabalena presne tak ako IE do jedneho „jasne ohraniceneho“ balika ;-)
    neexistuje (aspon myslim) ani riadok nejakej formy specifikacie produktu si jeho dokumentacia mimo tej pouzivatelskej. proste na von vychadza iba produkt ako taky a nic viac ;-) (to nekritizujem) ale v takom pripade by som tu ulohu „lidra“ mohol ale kludne bagatelizovat ;-) pretoze si tie poznatky drzia „iba“ pre svoj produkt, co trh „taha“ iba nepriamo na zaklade porovnania konkretnych produktov (co je svojim sposobom trosku skreslene).