Merajte honem wapem

Franci si spomenul na WAP a tipol nám kód pre wapové stránky.
Tu v redakcií si myslíme, že by to mal vziať skôr šmahom a marginálnu wapovú záležitosť pribaliť k mobilnej podpore svojho meradla. Čiže identifikácia mobilných klientov (nielen telefónov) aby sme už konečne videli, že sa z mobilných zariadení na inet chodí.
Pokiaľ to totiž ako autori NEVIDÍME, sme schopní tvrdiť v odborných kruhoch, že mobilné inetenie neexistuje. Podobne totiž sme schopní tvrdiť, že web má 800px šírky, 600px výšky, tri stĺpce, písmo 9px a veľký jepegeup ;-)
Minulý týždeň som v jednom dni zaregistroval dvoch odvážlivcov, ktorí ickvéčkom preberali so mnou možnosti podpory media handheld. Chvályhodné a zaujímavá zhoda – za celý čas od napísania článku o media handheld sa nikto o mňa ani neutrel :) a potom v jednom dni dvaja. Fantastické. Už len aby štatistikárske weby ukazovali aj „mobilákov“.
PS: ja viem, že mobiláci ešte dlho netrhnú horné priečky návštev Vašich stránok a preto si nerobte nič z 10tich pokusov za mesiac. Ono to možno je spôsobené aj tým, že mobiláka nezaujíma Váš web alebo dokonca po prvom načítaní usúdil, že ste antimobilácky zameraný.

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. wacky píše:

    Cele to ma ale maly hacik: mnozstvo ludi ma na wape vypnute obrazky, takze statistiky su skreslene…

  2. rony píše:

    a mnozstvo nema ;-)
    ja uz pri posudzovani, co maju „ini“ radsej nevyslovujem vety „… maju“ ale skor „ja mam“ ;-)
    ten problem s „obrazkami“ je jasny snad kazdemu.
    inak: uz ste tiez prisli na to, ze zablokovanim roznych tych pocitadiel AdBlockom sa vam stranky zrychlia? :-)

  3. wacky píše:

    Ja ich mam vypnute tiez :D

  4. JaMi píše:

    ja napriklad surfim po blogoch z mobile cez doris browser a rony ma blog prepracovany fakt spickovo, nacitava sa rychlo a cita sa este lepsie :)

  5. rony píše:

    cha maaam ho!! to je ten co ma Doris ;-)