Úspešný update MPx220 naživo

Blaster ako vždy nesklamal a úspešne si updatol Motorolu MPx220. Prepisujem Vám kompletný jeho text nakoľko to považujem za dôležitejšie ako púhy komentár:


Tak, upgrade successfull!
1.) netahajte oficialneho upgrade wizarda z motoroly, ten mi vyhlasil ze no new updates, ze mam aktualnu verziu, hoci som mal 1.29
2.) potiahnite offline updater, z avizovaneho alienhq mi to neslo stiahnut, nasiel som updater aj firmware (dal som si generic 1.43) na http://www.surrealnetworks.com/dl_popular.asp (treba si regnut free acc na enablovanie downloadu).
3.) vypnut mobil, vybrat baterku!, pripojit usb kabel, naisntaluje sa smartphone wireless
modem (na xpckach bezproblemovo, len sa odklika Instalovat automaticky).
4.) potom je mozne spustit installer (pri vypnutej baterke zdoraznujem!), zvoli sa firmware, a uz len sa sleduje a odklikava, po minutke bol update hotovy, bezproblemov nabehol, verzia naozaj 1.43, stav mobilu ako po MBR. pozor, offline installer na rozdiel od online nepodporuje zalohovanie systemu.
prve pocity.
* Panensky telefon
cisty, vsetky nastavenia prec, moj pocit je ze nabieha omnoho rychlejsie, kto vie ci sa to nezmeni po doinstalovani aplikacii ktore som mal, ale zas az tak moc som ich nemal.
Pozor, zmiznu vsetky sms, maily, homescreeny, nainstalovane apps, dokonca aj KONTAKTY! co neboli na simke (ako ja, vsetky som mal na mobile :) Pozor, update sice podporuje Slovak enviroment, ale nie slovak language a tiez nie diakritiku. Takze menu vsetko anglictina, v kontaktoch diakritika nehrozi, aj ked format datumu pise pekne 7. júla 2005.
* Na zapade nic noveho
co naozaj potesilo bola nova aplikacia File Viewer. Naozaj graficky na urovni, slusnejsi ako povodny File Manager. plus pribudlo par zvukov a schem (ale nestoji to za rec), aplikacia kamera mam pocit ze bezi sviznejsie, plynulejsie zobrazuje video na displeji, kvalita je ale asi rovnaka, ostatne zmeny som si zatial nevsimol. Avizovany SMS inbox som uz mal, esp ziadne zmeny nevsimol, taktiez ziadne zmeny v kalendari, udajne viac miesta pre kontakty tiez neviem posudit a pojem „zvysena kvalita audia“…hm, tazko povedat, echo v hovoroch som ani povodne nemal, ani so zrozumitelnostou, mp3 prehravalo cisto….Takze pocity su rozporuplne…nic principialne noveho, mozno sa to oplati pre tych co maju nizsie verzie, pre tych co maju ako ja 1.29 okrem toho File Viewera nic noveho. asi tak.

Môže sa Vám ešte páčiť...

19 komentárov

  1. Helio27 píše:

    Pri instalaci se zobrazi detecting mobile comunication a dal nic po peti minutach mi napise ze instalace neprobehla uspesne,co s tim???

  2. rony píše:

    [1] kontaktuj servisne stredisko spolocnosti Motorola. Tu Spravodaj bez moznosti riesit problemy pouzivatelov ;-) Drahy citatel si zrejme neprecital prvu vetu prispevku a mylne predpoklada, ze tato stranka je helpdeskom spolocnosti Motorola ;-)
    Dakujeme drahemu citatelovi za druhoplanove oznamenie mozneho problemu pri upgrade. Budeme si davat aj my v Spravodaji pozor ;-)

  3. Helio27 píše:

    Ja jen doufal ze tu bude nekdo kdo by mi s tim poradil,klidne i mailem.A necekal reakci nejakeho chytrolina.Ze to neni helpdesk m. to vysvetlovat nemusis.Bo o ni pisu clanky…:))

  4. rony píše:

    [3] ja ti verim, ale doporucujem ti vbehnut skor do nejakeho diskusneho fora, napriklad velmi dobre je Modaco.

  5. Helio27 píše:

    Znam, ale uz je 1.47

  6. poorky píše:

    monl by mi nekdo poradit, jak zpracovat ten stazeny soubor s firmware? Po stazeni ZIPu a rozbaleni je v nem nekolik souboru ale zadny s priponou *.bin nebo *.img, ktery potrebuji pro Motorola wizard. diky za kazdou radu. poorky@seznam.cz

  7. kondor píše:

    prosim kde stahnu ten soubor generic 1.47? Chtel bych to otestovat, ale uvedeny odkaz je nefunkcni.dekuji

  8. rony píše:

    kurva aspon RAZ kliknite na odkazy v clanku! na http://www.alienhq.com/ mi stranka nabehla a navyse je update snad stale k dispozicii u Motoroly!!!

  9. kondor píše:

    to rony: velmi poucny a vecny prispevek. nechci bejt hned sprostej ale kurva ja chci jen ten soubor firmware Generic 1.47(nema simlock) a ukaz mi, kde ho tam stahnes ????

  10. Blaster píše:

    http://www.surrealnetworks.com/dl_popular.asp
    mas tam 1.47 generic rom, file ma 33 mega, musis sa zaregistrovat na povolenie downloadu.

  11. rony píše:

    [9] kondore kondore, viditelne si necital bod 2. prispevku, ani si neskusil ten web.
    vies, na tychto strankach je zvykom skor nepisat do komentarov: ja chci ja chci ja chci. zvykne sa pisat: pozrite, co mam a co mozete mat aj vy.
    neurobil si ani tu zakladnu psiu povinnost: odskusat si linky z clanku, ci tam to co chces nie je.
    iba si porobil zmatky, ze nieco fakticky nejde. a to neslo iba tebe citanie…
    kondor, naozaj nic osobne a nic v zlom.

  12. Blaster píše:

    “ Helio27, 24. júl 2005 20:30:
    Pri instalaci se zobrazi detecting mobile comunication a dal nic po peti minutach mi napise ze instalace neprobehla uspesne,co s tim???“
    odpoved je nasledovna (za predpokladu ze to robis spravne, t.j bez baterky vypnuty mobil): windows nenainstaloval korektne motorola smartphone wireless modem po pripojeni kablu. spravny inf je v adresary upgrade wizzarda smartfone.inf. Aj po spravnom nainstalovani modemu ked ugprade wizzard vyzve na pripojenie kabla, treba chvilku pockat, kym si win detektne vsetky zariadenia smartphonu, trva to cca 30 sekund, mesmie s odklepnut ihned inak konci s chybou.

  13. Blaster píše:

    Tak, upgradol som si 220tku na 1.47, upgrade prebehol v poriadku, zmenu som nevidel absolut ziadnu, dokonca FileBrowser ktory bol na 1.43 je vypusteny. Slovencina sa nadalej nekona, z cviku som si skusil vsetky 3 verzie ktore boli v tom generic baliku, dokonca aj rusku, slovencina nie je ani tam, verzie sa lisili len Operator Ver, co je to ani neviem ;), locknuty nebol ani na jednej verzii.

  14. Blaster píše:

    tak este by som pridal ze pred upgradom pouzite zalohovaci soft Sprite Backup http://www.spritesoftware.com/en/personal/products/windows_mobile/smart_phone.htm, 14 dni trial free. K mojej spokojnosti zazalohoval a v poriadku obnovil kontakty, sms, mms (maily nepouzivam neviem), dokumenty, a co ma najviac potesilo aj nastavenia wapu a internetu a dokonca aj homecreen. respect.

  15. kondor píše:

    to blaster:
    diky, pokud si to ted zkousel, davas mi nadeji. jsem samozrejme regnutej ale pri startu downloadu to hlasi chybu.uz nevim co s tim kde hledat jinde, prolez jsem uplne vse.myslil ze bysme se mohli nejak domluvit, pokud to mas v PC? Pouzivas DC++? prosim napis mi na infraport@quick.cz
    to rony:tvuj prispevek je dlouhej ale k nicemu.moc bys mi pomohl, kdybys tam ted sel a ted to cely stahnul a napsal si mi tady, ze to bylo OK. Mohl bys to pro me udelat?

  16. rony píše:

    [15] nie :-) ja informujem, nedistribujem. Ci bol prispevok dlhy alebo nie, nechaj na mna ;-) Ak ti nepomohol, mas pravo neskusat :-)
    K tomu pozadovanemu testu: ano, stiahlo mi to.
    Najlepsie urobis, ked si das trosku do hromady pocitac :-)

  17. Wolfe píše:

    Konecne sa mi to podarilo. Najhorsie bolo to stiahnut. Mal som default firmware od kupy (1.29)
    Zatial okrem novych melodii registrujem lepsi zvuk (basy) (samozrejme nie je to reprakova sustava so subwooferom, ale je to o nieco lepsie ako predtym)
    Fotak lepsi nie je, ale aspon mi zobrazuje ze ci mam zapnuty blesk . Predtym ked som chcel zapnut blesk tak som musel dat menu zapnut blesk a ked som chcel vypnut tak znova menu a zapnut blesk.
    Dalsie veci snad zistim behom casu …

  18. Blaster píše:

    „jsem samozrejme regnutej ale pri startu downloadu to hlasi chybu.uz nevim co s tim kde hledat jinde, prolez jsem uplne vse.“
    takze hoci rony poskytol download, do buducna, aj ked sa objavi dalsi novsi upgrade, na download zo stranok Surrealnetworks, kde sa tieto upgrady objavuju so 100% istotou plati:
    * zaregistrovat si free account, netreba sa bat, ziadne spamy mi od nich nechodia
    * maju az paranoicky antileech system, t.j. plati tahat iba jeden files a neresumovat. ked padne connect, nove download session je brane ako neautorizovane a vam ti posle thief.htm ako nazov filesu co tahate. takze ked padne dl, tahat znova cez ich download link. server byva v spickach dost zahlteny a s oblubou dropuje pomale downloady, takze tahat mimo spiciek a solidnou linkou.
    ja osobne som to stiahol uspesne s operou 8.02.