Správa sa Slovenská pošta logicky?

Ve většině civilizovaných zemí totiž pošta zásilky doručuje. Česká praxe, že vám pošta lístkem oznámí, že si máte na místě příslušné poště vyzvednout zásilku, je světovým unikátem.
Rider: Jsou země, kde pošta zásilky doručuje

Áno aj nie. Slovenská pošta vie, že drvivá väčšina obyvateľstva sa v domovoch nezdržuje v približne rovnakom čase a väčšina je doma takisto v približne rovnakom úseku dňa. Slovenská pošta napriek tomuto logickému faktu nelogicky odosiela svojich zvestovateľov do terénu v nelogickom čase a preto Vám do schránky pošle „oznam o ozname“. Keď tento oznam o ozname zoberiete a hneď podvečer letíte na poštu, nemôžete si poštu ani prevziať pretože na ozname je predsa napísané „až na ďalší deň“.
Slovenská pošta sa snaží správať trhovo a preto uzatvára zmluvy s firmami a spolu s roznáškou pošty vláčia tety poštárky aj hŕby reklamných materiálov. Preto nie je možné, aby ste dostali zásielku poštou v čase, keď ste doma a to dokonca aj keď je to poštu obťažujúca 2cm hrubá obálka rozmeru A5.
PS: neraďte mi rôzne boxy a schránky na pošte – tu nejde o praktické rady

Môže sa Vám ešte páčiť...

11 komentárov

  1. Rider píše:

    Že to na Slovensku bude stejně jako u nás jsem snad i očekával. Já jsem stejně nějak mentálně nekompatibilní s rozdělením Československa a pořád chápu ČR a SR jako jeden kulturní prostor, ve kterém se pohrobci socialistických podniků chovají relativně podobně.

  2. Markoff píše:

    pouzivaj kurierske firmy, DPD je docela lacne
    inak tie dorucovacie hodiny su naozaj nelogicke, postari by mali dorucovat zasielky asi skor od obeda neskor kedy by uz aspon poobed emohli niekoho zastihnut doma (ale to by zase noviny chodili neskoro, ale beztak su aj rano neaktualne ked sa dotrepe postar napr. o 11tej)
    niet nad adresu firmy kde ta clovek zastihne pocas prac. doby doobeda bez problemov

  3. Tomáš Ulej píše:

    Pokiaľ viem, tak pošta doručuje aj predplatené periodiká… také noviny sú už poobede za svojim zenitom…
    btw: U nás chodí poštár niekedy aj o 13:00, ale to bude asi aj tým, že sme fakt poriadne malá dedina :-). Inak, pokiaľ ide o oznamy v schránke, malá dedina má jednu výhodu – po nič sa nechodí na poštu; nie som doma ja, preberie sused – invalidný dôchodca… vieme sa na seba spoľahnúť.
    ja sa na poštu nemôžem sťažovať. Dobré skúsenosti prevládajú.

  4. Jozef Izso píše:

    Keď skoro ráno odchádzam do školy (na druhú polku Blavy) dosť šasto už noviny máme v schránke. Napriek tomu nám chodí druhá poštárka cca o 11:00 – 12:00 ktorá roznáša zvyšnú poštu. Takže kľudne by mohla (pošta) chodiť neskôr, keď už sú ľudia doma z práce.

  5. knoxville píše:

    nesprava sa logicky…u nas chodi okolo desiatej takze som bud neni doma alebo spim

  6. tomáš b. píše:

    fakt 1: pracujem doma a tak sa mi nikdy nestáva, že by som v čase doručovania pošty nebol doma
    fakt 2: ešte nikdy sa mi nestalo, že by mi zásielku pošta doručila, vždy len hodí do schránky „adresát nezastihnutý“.
    Dedukcia: zastihnutý je len ten adresát, ktorý čaká celé doobedie pri svojej schránke, po vkročení poštárky do budovy za ňou zamkne dvere, zvalí ju na zem a vyrve jej zásielku z tašky skôr, než mu stihne doručiť oznam o nedoručení.

  7. vue píše:

    no ytak ja vám môžem povedať ,že to nieje presne naordinovaná súčasť programu pána doručováka.Nedivme sa že všetka pošta je akoby pozabudnutá takže taki je to s tým časom sa tto neroznáša tak akobyu to malo byť napríklad v iných krajinách za to určite viav zaplatia ako tu lebo je slabo zarábajúce obyvatžeľstvo.

  8. rony píše:

    [2] zopakujem poslednu vetu: PS: neraďte mi rôzne boxy a schránky na pošte – tu nejde o praktické rady

  9. Schebique píše:

    Ja jsem dneska videl fakt peknou postarku ;-)

  10. Sworms píše:

    Tak to este nemate na nasu postu!
    Som z malej dediny, ktora nema vlastnu postu.
    Treba ist na tu, kam patrime podla obvodu – do blizkeho mesta. Ale tato posta je otvorena
    iba od 8.00 – 15.00(niektore dni ani takto dlho nie).Teda ak najdete v schranke, odkaz „len do vlastnych ruk“, a vy nebodaj ste aj zamestnany, mozete si rovno zobrat volno, aby ste si to mohli prevziat!
    To uz nehovorim o tom, ze ak nemate vlastne auto, tato posta je tak perfekne umiestnena, ze mozete ist autobusom, prevziat si to a potom cakat min. hodinu na dalsi spoj.

  11. cam píše:

    to je fakt,byvam doobeda doma,a vzdy si najdem v schranke len listok o nedoruceni