Bratislava driving

ZaciatocnikDruhý deň swiftovania prebehol všednejšie. Včerajší podvečer som pobehal asi 100 kilometrov a dnes ráno som sa s ním vybral do práce radšej skôr kvôli môjmu invalidnému parkovaciemu defektu :-)
Vydržať to v práci bolo umenie a piatkový odchod z práce som si spestril smerom cez Nový most popri obchoďákoch až cez prístavný most v domnení, že to bude pohodová jazda. Už nájazd na prístavný most mi pripravil zápchu (neskôr som zistil prečo) a precvičil som sa v rozjazdoch do kopca. Za mnou šiel vodič čierneho Golfa s dieťaťom v na kolenách (predtým som sa čudoval prečo sa za mnou vlečie) a trochu som ho postrašil, keď som si príliš skoro pustil ručnú brzdu ;-)
Asi kilometer posúvania do kopca dalo svoje a výsledkom boli dve autá ťuknuté v ľavom pruhu a samozrejme polovička zdržiavania sa v zápche bolo spojené s očumovaním. Ľubim Vás vodiči, čo si museli pribrzdiť a pozrieť sa. Desať metrov za ťukancami už bola cesta voľná. Fantázia ale iba kus pred odbočkou na IKEU. Tak som tam zbehol aj ja, kúpil som si koberčeky, a previedol som prvý servisácky zásah na aute – namontoval som ich :-)
Cestu späť som si predstavoval voľnú jazdu (lebo bola voľná keď som tam išiel). Škoda, že som si pomýlil smer a vtrhol som do Trnávky ako divoká voda. Tak som sa posnažil a nejakým spôsobom som sa ocitol na výpadovke pri Baumaxe, kde som natankoval (včera za 600 a dnes za 500).
Pri križovatke na Bulharskú som aj chcel odbočiť doprava ale priplietol sa tam bus a zároveň červená. Tak som šiel ďalej a kdesi tam odbočil doprava a šiel som rovno a odrazu som bol znovu pri IKEA :-) Cesta rovno viedla hneď na diaľnicu smer Petržalka kde som sa plynule zaradil do zápchy. Nechápal som ale hneď to bolo jasné, kdesi o hodný kus ďalej v protismerných pruhoch bola (tá istá?) ťukanica a tie *****á v mojom smere proste spomaľovali a čumeli. Inak si to neviem predstaviť, zasa 10 metrov za ťukanicou už bola voľná cesta. Pribiť im guľe k posteli!
Prebehol som sa popred Aupark a šiel som domov.
Včerajší dážď mi auto ušpinil, tak som otrel zadok a nalepil nálepku pre tých, čo by sa mi naň chceli lepiť – NEJSÚ HOMOUŠ, NELEP SE NA MNĚ, DÝKÝ! (v skratke je to vyjadrené písmenom Z).

Môže sa Vám ešte páčiť...

19 komentárov

  1. Kozo píše:

    Ako dlho mas vodicak, ked si hrdo davas „Z“ ?

  2. rony píše:

    [2] 3 tyzdne.

  3. MiPo píše:

    [2] To fakt?

  4. rony píše:

    [3] ano, do autoskoly som nastupil tusim 7.8. a presne o mesiac som robil testy.

  5. MiPo píše:

    [4] Dosť skoro si kúpil auto. Len si dával pozor, ab ti ho niekto nerozstrelil.
    Na adrese http://suzuki.tuned-cars.cz/ nájdeš začínajúci Suzuki club, tak sa kukni.

  6. Ruziklan píše:

    Hura, hura, uhadol som :-))) Zeby biely?

  7. rony píše:

    [6] coby biely ;-) cerveny :-) ale vsimol som si, ze jeden cerveny uz po Blave jazdi. Este som videl oranzovy a taky sivy.

  8. Ruziklan píše:

    [7] Viem, ze cerveny, ved si to niekde napisal, :-) ale mne podobne hadanie vzdy pripomenie ten policajtsky vtip, v ktorom je „zeby biely?“ pointou – a tak sa vytesujem ako male decko.
    Swiftov som tu uz videl viacero roznych modelov, dokonca u nas v robote ho ma jedna pani, tusim prave oranzovy. Ked som v case uvazovaneho 100% zvysenia ceny MHD vazne zvazoval kupu auta, Swift bol v najhorucejsej trojke (svagor s nim ma dobre skusenosti), tak si prave Swifty vsimam. Biely som este nevidel :-)

  9. mekelle píše:

    oproti nam parkuje jeden cerveny a vyzera celkom novo, nebyvas niekde pri petrzalskom tescu?:)))

  10. rony píše:

    nie, ale to je asi ten, ktory som videl odbocovat pri Wolkrovej smerom na Sevcenkovu.

  11. Piki píše:

    To Z ti chválim. Čolevek aspoň vie, že od teba môže čakať čokoľvek. Získaš viac kľudu od prchkých ale v zásade rozumných.

  12. Bolek píše:

    a gde si nakoniec Z-etko kupil?

  13. rony píše:

    v Carrefour, mali tam aj taku nalepku so slimakom ‚pomaly ale iste‘ aj tu som kupil ;-)

  14. kap0r píše:

    ;) tento piatok ti pribudne dalsi swiftak do kolektivu :)
    s podobnymi parametrami ako ty> skusky k vodicaku mam az koncom mesiaca ;)

  15. royn píše:

    [14] Potom sa zarucene ozvi, spravime Swistsession ;-) Uz sa tesim!!!

  16. kap0r píše:

    no problem, sak by som sa aj rad co – to popytal potom :)
    tmavoseda 1.3, petrzalka…watch out :)

  17. rony píše:

    jedna tmava seda je v Lamaci.

  18. Dano píše:

    Okolo nehody mas prechadzat pomaly a ohladuplne, pretoze okolo mozu pobiehat ludia v soku.
    Inak zelam vela km bez nehody.

  19. rony píše:

    [18] toto chapem. ale nechapem, ked cumiacia rodinka v 120tke vbehne do zadku autu pred nimi.