Prichádza doba projektorov

Tak si ten svoj budúci správne vyberte z rád, ktoré budú určite platiť aj v budúcom roku. Zárukou kvality článku je Milan Gigel.
V skratke niektoré menej spomínané problémy: vysoká spotreba elektriny, hluk (ťažko odstrániteľný), teplo, žiarovky sa môžu míňať veľmi rýchlo, pokiaľ projektor používate miesto monitora alebo na sledovanie televízie, problematické vedenie kabeláže pri stropnej montáži. Tie najlacnejšie projektory sa blížia k dvadsiatim tisíckam ale verte, že to nebudú tie najvhodnejšie mašinky.
Napriek tomu je projektor zrejme najlepšie riešenie pre domáce kino.

Môže sa Vám ešte páčiť...

13 komentárov

  1. jklmn píše:

    podla mna doba projektorov odchadza, lcd televizory v prijatelnych rozmeroch su na rovnakej cenovej urovni, su OVELA pouzitelnejsie (rozumej kludne aj cez den a kludne na pozeranie klasickej kablovky) a osobne velke rozmery moc nemusim, v malej miestnosti sa vam lahko moze stat ze musite pri citani titulkov otacat hlavu a to teda nie je nic moc.

  2. rony píše:

    [1] kazdemu podla podmienok, to mi je jasne ;-)
    Ja si ale myslim, ze pokial mas miestnost s mediami vacsiu, tak zrejme zvazis aj premietacku. Ona totiz po vypnuti „nestrasi“.
    Bohuzial vsak LCD/plazma je v cenovej hladine, kde dajme tomu pri uhlopriecke okolo 100cm nemozno hovorit o „kinoformate“ ;-) najma pokial si od toho, ako ja, tych par metrov ;-)

  3. jklmn píše:

    neviem co si myslel pojmom „nestrasi“ ale ak si myslel ze ju nie je vidiet, u lcd televizora by mi to asi az tak nevadilo ;)) susedia by mi ho zavideli a ja by som sa nepriznal ze to vlastne neni moj

  4. rony píše:

    [3] ano, uhadol si :-)

  5. Bolek píše:

    [1] lenze projektor na filmy zacina na 50 litroch (+ platno, kabel, stojan…) a mas v pohode 2-3metrovy obraz. Za plazmu/lcd vykotis ovela viac.
    Podla mna na sledovanie sprav a pod. staci obycajna telka a na filmy z DVD, alebo ked je obcas dobry program – projektor (ved ta lampa zase nestoji 5 korun:-))

  6. jklmn píše:

    [5] za 50 litrov mas v pohode uhlopriecku okolo 37″, co je 94cm. neviem, mozno som videl obraz len zo samych sitnych projetorov, ale naozaj sa ta kvalita/kontrast obrazu neda porovnavat ani nahodou.
    [4] ja problem vidim naopak hlavne v neestetickosti celeho riesenia projektora, tj stahovacie platno/potrebna velka biela plocha

  7. rony píše:

    [6] stahovacie platno by som veru neriesil ;-) ale ked tak premyslam, tak najlepsie je mat konkretne skusenosti ako uvazovat ;-)
    Ale pokial by som chcel za lacny peniaz dost velku plochu, tak projektor.
    Myslim, ze este doba nedospela k tomu, aby technologie rozhodovali jednoznacne.

  8. eSBe píše:

    [1] Moj nazor na LCD je asi taky, ze pri sucasnej kvalite je to v porovnani s klasickymi televizormi velky krok dozadu.

  9. dusoft píše:

    Nikdy by som si nekupil LCD televizor, je to zaostalost, pomale obnovovanie, same problemy. To uz skor ten projektor.

  10. Bolek píše:

    jklmn: ved prave, za 50litrov nemas ani metrovu uhlopriecku. Prave pozeram katalog NAY – najlacnejsie plazmy (107cm) zacinaju na 66.990,- a to maju rozlisenie, ktore nedosahuje ani nativne rozlisenie DVDcka v PALe (maju iba 480riadkov). A LCDcka su este drahsie ako plazmy.
    Kto si chce vychutnat velke kino, lacnejsie ako LCD ho vyjde projektor a este mu ostane na obycajnu telku na pozeranie sprav a kablovky;-)

  11. pepe píše:

    heh, a este ked si zozenie lacny stary meotar, kidne na neho stare LCDcko, prida chladenie, tak ma projektor ktory ho stoji ani nie 1/2 toho za co by si kupil novy klasicky projektor. :) Vcera som si akurat vyrobil :D funguje to a je to brutal lacne bo ziarovka vydrzi 20000 hodin a stoji len 1000sk, nie ako u projektorov 4000 hodin a stoji 15000sk. Takze aj usporne, jedina nevyhoda je hlucnost a velkost, inak sama vyhoda :)

  12. rony píše:

    ak si ty ten pepe, co pred par mesiacmi, tak vitaj spet :-)

  13. pepe píše:

    musim ta sklamat, nie to niesom ja….teda ja som ja, ale nie ten co myslis :)
    Proste len tak som sem zabludil a kukam ze debatujete ze su projektory lacne, tak som chcel ze su este lacnejsie vyrobene bez problemov kazdym laikom. :)