Stretnutie vývojárov majoritných prehliadačov

Stribny.name linkuje správu o stretnutí vývojárov Opery, IE, Mozilly a Konqueroru, kde sa chcú dohodnúť na jednotnom zafarbení adresovej lišty (tam, kde je adresa stránky).
Dohody tohto typu sú vždy v prospech veci a oproti používateľským súbojom nadšencov jednotlivých koncepčných smerov (prehliadač vs. prehliadač) má aj význam.
Mali by ste tip na to, v čom by sa ešte mohli dohodnúť? Podľa mňa ešte na jednotnej indikácií zablokovaných popupov, rovnakých dialógoch, ktoré vyskočia pre stiahnutie newebového obsahu (spustiteľné súbory: resp. download inštalačných balíkov), zhodných dialógov upozorňujúcich na zasielanie informácií z formulárov a minimálne zhodne označovaných chybových hláseniach (stránku nejde nájsť a pod.).
Správu nájdete na IEblog: Better Website Identification and Extended Validation Certificates in IE7 and Other Browsers.

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. gdy píše:

    no hlavně by se mohli dohodnout na tom, aby všechny prohlížeče ukazovali všechno sejně, a ne tak jak si kdo vycucává z prstu. ostatní je jen funkční balast a omáčka.. nicméně aspoň něco;)

  2. dusoft píše:

    Mohli by prebrat indikaciu HTTPS/SSL, ako to robi Firefox – t.j. zlty adresovy riadok, zamocek s overenim certifikatu, resp. zlomeny zamocek, ak je nieco v neporiadku (tu by som uvital od Firefoxu aj pripadne cervensie podfarbenie v pripade napr. nezabezpecenych casti na HTTPS stranke).

  3. mohli by se dohodnout, ze zustane jenom opera…

  4. mohli by se dohodnout, ze zustane jenom opera…

  5. rony píše:

    [3][4] to uz je dohodnute, ze mozes mat nainstalovanu iba Operu. Tym pokladam vec za vybavenu. A vy ostatni, normalni, si mozete skusit aj Mozilla Firefox.