BMW podvádza internetových hľadačov

Google poslal do škatule web spoločnosti BMW. Používali doorway stránky pre zlepšenie pozícií na isté slová používané pri hľadaní. via ihned.
Zaujímavé práve kvôli dobrému zvuku BMW. V Google si to určite nenechali újsť a zrejme sa nedohodli aj na odbere nejakých vozov :-) inak by sa to neriešilo v médiách.
Tentoraz by ma zaujímalo, ktorá „analytická“ firma im robila marketingové poradenstvo pre ich web. Preukázali prekvapivú neschopnosť.

Môže sa Vám ešte páčiť...

10 komentárov

  1. Bystro píše:

    Mozno to bolo dopredu premyslene a naschval urobene ako genialny marketingovy tah. Pise sa o tom vsade…

  2. rony píše:

    Tomu verim ako na Jeziska ;-)

  3. dmiba píše:

    K [1]: A Google dostal svoje BMW. :))

  4. dmiba píše:

    Inak Google to ma dobre vymyslene:
    „Porusili ste pravidla, musime Vas vyradit. Ak chcete spat kupte si kredit v addwords :) a my vam „casom“ odpustime.“
    PS. Matt Cutts-ovi sa paci vasa Z4, ale to len tak naokraj…

  5. Bystro píše:

    [2] Ty neveris na Jeziska??! :-) No… Kto hlada BMW v Nemecku, ide na http://www.bmw.de, k tomu asi nepotrebujes vyhladavac. No vdaka tomu „vyradeniu“ sa o BMW pise vsade, uzasna reklama :-) Aj negativna reklama je reklama.

  6. rony píše:

    [5] Prave kvoli dovodu 1. (kto hlada BMW) si myslim, ze je to „uzasna reklama“ prilis komplikovane na marketingove oddelenia a reklamne spolocnosti ;-)
    Navyse mam skor pocit, ze taketo vacsie firmy sa nie moc radi davaju do suvislosti so spolocnostami ako je Google.
    Ale to je len moj pocit.
    A zo strany Google by som to povedal asi tak, ze by to kvoli budovanemu imidzu Google asi nespravili. Inak povedane, radsej by som ako majitel Google kupil auto od BMW trikrat drahsie ako si pokazit renome vecou, ktorej hodnotenie nechavam na médiá a svojich používateľov.

  7. Piki píše:

    Ako každý aj Google má u mňa jednu šancu. Zatiaľ ju má.
    #
    Fascinuje ma to uvažovanie, ktoré sa tu predvádza. Apriorne sa predpokladá, že firmy sú svine a chcú sa len podvodným spôsobom dopracovcať k popularite. Veď pri úsilí, ktoré obe firmy investujú do svojho image je to absurdné.

  8. Piki píše:

    No neviem neviem ako to bude s tou šancou googlu. Ukazuje sa, že alebo to bola chybné posúdenie skutočností od googlu, alebo sa google zľaklo. Alebo sú to vypočítavé beštie. Vzhľadom na to, že sa ukazuje, že sú možné všetky tri výsledky, je po šanci. Takto sa z idealistov stávajú realisti. Ale bránim sa :-)
    #
    Myslím, že by si aj ty mal prehodnotiť poslednú vetu. S ohľadom na vývoj sa dá povedať, že, možno nechtiac, preukázali nebývalú schopnosť odhadnúť silu ktorou môžu valcovať výsledky vyhľadávania.