Dnes som videl prvýkrát to DSL

Musím opisovať akým spôsobom sa to „rozbieha“ po štarte počítača? Mno spôsobom ako keď vytiahnem môj starý 15 ročný modem a pripojím sa dialupom.
Naozaj to po mne nechcite ;-) ale až dnes som zistil, čo vlastne nechcem :-)
Update pre menej chápavých: Až dnes som videl PC s DSL. O nič som neprišiel.

Môže sa Vám ešte páčiť...

18 komentárov

  1. OttY píše:

    Ja som bol donedávna z domu pripojený via ethernet non-stop. Nedávno som prešiel na vyššie rýchlosti, ktoré ISP popisuje ako broadband. Nakoľko som teraz pripojený tiež via ethernet kartu, ale cez PPoE, tak po spustení PC musím dať „vytočiť“ pripojenie aj keď modem nemám :-)

  2. verto píše:

    A to je taky problem zabezpecit, aby to vytacalo automaticky?

  3. rony píše:

    [2] neriesim problem, precitaj si to este raz prosim ta. To co je napisane, to som chcel napisat. Nie zalozit poradnu pre blbeho Spravodaja ;-) Ked chcem pomoct, presne napisem, ze chcem radu ;-)
    Takze, ci sa to toci automatom alebo nie, na napisanom to nic nemeni ;-)

  4. dusoft píše:

    No, ved je to v podstate klasicka linka. Takze vsetko je obmedzene pouzitou technologiou. Na druhej strane naozaj existuju web konfiiguracie pre DSL routre, kde nastavis automaticke pripojenie pri prvej poziadavke.
    .
    DSL mam len v kancelarii ana tie ucely to plne postacuje.
    .
    Ponuka este dnes niekto taku old-school klasiku, ze „pevna linka“?

  5. greggie píše:

    neviem o com pises :)
    mam dsl 1,5 roka pripojene cez domaci linux server… pre mna sa to javi ako uplne bezna linka ktora je stale up :)
    a skusenosti po 1.5 roku? – rock stable, 15 ms ping all the time… 100x lepsie nez nejake Wifi… a bohuzel cable cehllo tu na dzedzine neni :)

  6. rony píše:

    [5] vid. komentar 3. Nic neriesim, konstatujem stav. Ale nie ten u teba. Dokonca neriesim ani pingy :-)
    By si sa divil ale moje Wifi som vcera pozeral na pingy a nie je to zle :-) 2ms. Pokial nepovies KAM mas 15ms, tak ten udaj nema cenu, ale to vsetci vieme ;-)

  7. 2ge píše:

    a co tak DSL router ? DSL modem je sracka, router udrzi tu linku a mne sa to javi ako keby som bol furt pripojeny, posledny rok som fakt nedal vytacat _nic_, aj som zabudol, ze DSL sa vytaca, keby si to tu nenapisal:)

  8. rony píše:

    [7] zopakujem vid. komentar 3. NIIIIIIIIIIIIIIC neriesim kurva. Ziadny pojebany problem s DSL!!!!!!!!!!! Konstatujem moje pocity do prdele.

  9. emmacore píše:

    Nahodou DSL je fasa sluzba, ovela lepsia ako mikrovlnka. Aj Counter-Strike ide lepsie, aj warezu sa da viacej stiahnut. Co stale riesis? Co mas proti DSL??? (Sorry, nedalo mi ;-)))

  10. tomáš píše:

    Inak, poznám málo infantilnejších blogerských prejavov, ako začať nadávať čitateľom, že reagujú inak ako si chcel :)… ak to pochopili inak ako si myslel, zle si to napísal, nauč sa s tým žiť.
    Celý blog je o egu, nemôžeš čakať, že čitatelia ego mať nebudú a nezačnú kričať „aj ja, aj ja“…
    (sakra, kam sme sa to dostali, že Ťa ja poúčam :)
    (P.S. mám DSL a tiež nechápem, o čom hovoríš :-) zavolaj mi a vyriešime to :)))

  11. eSBe píše:

    A na co ficis? Pretoze ten text na mna posobi dojmom, akoby si ho pisal v nejakom „inom stave“…

  12. rony píše:

    [10] :-) citaju medzi riadkami a ja medzi nimi som nic nepisal ;-) necitaju predosle komentare. Moje slovo tu, je slovo bozie tiez tu ;-)
    [11] nejde o emocie, ktore by mnou drasali :-) ak by sa vo mne prejavili nejake emocie ekvivalentne napisanemu textu, tak nepisem nic ;-) nepisem v afekte.

  13. Bolek píše:

    no ja teda nechapem, co mas proti DSL? Lepsie ako nejaky dial-up;-)

  14. rony píše:

    [13] to neviem.
    Viem len tolko, ze machri v IT, co to tu citaju vidia iba po svoj monitor a taktne mlcia o tom, v akom stave maju pocitace ti, ktorich nevidia a nanajvys ich oslovuju „vacsina“.
    Ja som videl podla mna typicky stav koncovej stanice s DSL. Iba to konstatujem.

  15. Yanui píše:

    Kua, to tu boli sami nahodni navstevnici? Citam Ronyho uz nejaku tu dobu, a ked jeho prispevok vyzera tak, ako ten hore, viem, ze je to „len“ jeho feeling… Kto to potrebuje riesit?

  16. Markoff píše:

    [15] tu sa ludia len snazia analyzovat jeho feeling ktory ma voci DSL a ktory nema voci inym formam pripojenia, aj ked je to vsetko len otazka nastavenia a nie je nan dovod preco zatracovat to ci ono

  17. rony píše:

    [16] vobec som nerozumel, co si chcel povedat.

  18. Yanui píše:

    [15] rozumiem co robia, len nerozumiem preco… ;-)
    …toto predsa nie je forum na zdielanie skusenosti s nastaveniami DSL.
    Akoby som na svojom blogu napisal „dnes som zmokol“ a diskutujuci by mi odporucali dazdnik a predpoved pocasia, dalsi by pripadne bluznili o dolezitosti dazda pre polnohospodarstvo. ;-)