Hrátky s Outlookom

Outlooku nemusíte veriť iba cez jeho nanútenú ikonku. Vyrobte si kľudne svoje ikonky a dokonca skúste niektoré tipy na parametre pri jeho spustení povyrábať uľahčovacie skripty.


Budete potrebovať znalosti: ako si urobím „ikonku“ typu „odkaz“, v ktorej si zapíšem spustenie programu s parametrami. Možno by ste mali vedieť aj Windows Scripting Host (písanie skriptov preň).
Outlook je zvyčajne inštalovaný sem: "C:\Program Files\Microsoft Office\Office10\Outlook.exe" a v ďalšom budem miesto tohto dlhého textu používať [outlook]
Chcete mať na jedno kliknutie otvorenie novej emailovej správy s už priloženým súborom?
[outlook] /a „D:\adresar\subor.pripona“
Do FAR manažéra si môžete takto spraviť rýchlu voľbu pre odoslanie súboru, na ktorý ukazuje kurzor. Podobne sa dá spraviť aj veľa iných vecí…
[outlook] /c ipm.activity nový záznam do žurnálu,
[outlook] /c ipm.appointment nový záznam do kalendára,
[outlook] /c ipm.contact nový záznam do kontaktov,
[outlook] /c ipm.note nová emailová správa
[outlook] /c ipm.stickynote nový žltý lístok s poznámkou
[outlook] /c ipm.task nová úloha
Pokiaľ si takéto ikonky dáte na plochu, nemusíte pátrať v menu Outlooku alebo sa preklikávať do jednotlivých jeho častí. Dokonca Outlook nemusíte mať ani spustený!
/CheckClient Znovu si môžete vybrať defaultného klienta pre PIM aplikácie,
/CleanViews Všetky zmenené zobrazenia zruší a nastaví defaulty,
/Profile profilename Otvorí určený profil. Pokiaľ je názov profilu s medzerami, uzatvorte ho jednoduchými úvodzovkami („). Už nikdy sa nenechajte vytáčať vynúteným výberom profilu pri spustení Outlooku. Umiestnite si na plochu extra ikonky pre spustenie Outlooku pre každý profil.
/select outlook:calendar priame otvorenie kalendára,
/folder outlook:calendar priame otvorenie kalendára ale bez blbostí okolo,
Zdroj: MS Outlook
Do komentárov sa môžete ozvať aj tí, ktorí používate Outlook, pochopili ste, čo píšem ale netušíte ako to urobiť :-) Zaručene to za Vás neurobím :-)

Môže sa Vám ešte páčiť...