QIP: ICQ klon

Iste je tu skupina ľudí, ktorá zvládla originálny klient ICQ ale na viac nemá (chuť, možnosti, schopnosti).
Pre nich je hodne obtiažne poradiť im neotravnú náhradu: Trillian je komplexný, Miranda pre fanatikov a ostatné ani nezmieňujem. Všetky sú svojim spôsobom iné.
Preto je určite dobre, že existuje klient, ktorý sa snaží byť hlavne klonom originálu a zároveň je hodne jednoduchý na inštaláciu.
QIP je ponúkaný ako ZIP archív (super vec – kto netuší, pochopí v doméne Windows) a inštalátor.
Slovenčina existuje.


Mašinka sa mi po rozbalení ZIPu normálne rozjela. Hneď si jednoduchým a HODNE primitívnym dialógom vypýtala konto, heslo. Prihlásilo sa to.
Viac netreba ;-)
Hneď ako po ICQ predebatujeme možnosti vysielania upratovacích prác Night Show Clean Woman pro může, tak hneď to otestujem silnejšie, najmä či neodôvodnene nepadá.
Update: zabudol som zalinkovať článok na Živě kvôli kontextu.

Môže sa Vám ešte páčiť...

10 komentárov

  1. Miranda fan píše:

    „Iste je tu skupina ľudí, ktorá zvládla originálny klient ICQ ale na viac nemá (chuť, možnosti, schopnosti).
    Pre nich je hodne obtiažne poradiť im neotravnú náhradu.“ – nechápem prečo by mala táto skupina vôbec hladať náhradu.

  2. Pika píše:

    Po precitani zive.sk mam dojem ze ludia na SK objavili Ruske foraa. QIP je v pohode, skusil som, pouzival som.

  3. rony píše:

    [1] pretoze im taki ako my povedia: fuuuj, original ICQ. A oni sa pochopitelne spytaju: a co ine si mam nainstalovat? A ja poviem: XY.
    Takze ty hovoris o inej skupine ludi, ktori nehladaju nahradu. Ja hovorim o tej, ktora sa pred instalovanim radi s niekym ako ja. A ja hladam take, aby to zvladli pokial mozno samostatne stiahnut a rozbehat (nielen nainstalovat) ale aj rozbehat.

  4. sloper píše:

    rovnako ako [1] som nepochopil – pouzivam 8 rokov originalneho klienta a dosial som nenasiel dovod pre zmenu ;-)

  5. rony píše:

    [4] mna irituje reklama, ktora nema pre mna ziadny zmysel. a mozno zavazi na mojom klientovi fakt, ze ho mam spusteny neustale, ponuka 5 sluzieb okrem ICQ a ma 1-2 funkcie, ktore ja vyzadujem.
    A klon ICQ? mozno z pragmatickych dovodov: odtienit sa od reklamy a od moznych problemov v bezpecnosti (pouzivam menej popularny sw, tak bude menej funkcnych exploitov).
    dovody moze mat ale kazdy ine.

  6. sloper píše:

    [5] mna reklama neirituje, blokujem :-) Pochopitelne, mam nastavene i najprisnejsie bezpecnostne pravidla, ovsem uznavam, ze laik si s nastaveniami neporadi a necha default.

  7. Markoff píše:

    [Admin: markoff si pomylil Spravodaj so zive.cz]

  8. FrozenDog píše:

    QIP je v pohode, tiez ho doporucujem znamym namiesto originalu. Sam ale uz od zaciatku pouzivam Trillian. Kedysi som Trillian aj doporucoval „beznym pouzivatelom PC“, ale zistil som, ze aj ked mne sa nastavenie zda jednoduche, oni s nim maju dost problem. Nechapem to, ale budiz, odkedy poznam QIP, doporucujem ten. Zaujimave je, ze s nim problem nemaju. Mne sa to zda rovnako obtiazne.

  9. rony píše:

    [8] mame rovnaky pocit az na to, ze ja nikomu Trillian nedoporucujem :-)

  10. xiller píše:

    QIP ja mlady a sikovny. Kto si nepotrpi na malickostiach urcite mu klasicke ICQ musi stacit, ale mne sa QIP osvedcil naozaj na malickostiach, ktore setria cas ulahcujukomunikaciu. Pre priklad spomeniem odoslanie spravy na double-enter, taby pre klientov, historia so zapisom do suboru, anti-spam bot, jednoduhsia autorizacia novych uzivatelov atd, atd. Na druhu stranu sa mi nepodarilo rozbehat posielanie suborov (som pripojeny cez LAN tak tam moze byt problem – orwardovanie portov) ale viem ze aj miranda ma s ym problem..