Virtual Earth Mobile a Google Maps Mobile

Na moju motorku s jej Windows Mobile by sa nejaká tá mapa aj hodila. Preto som požiadal kamoša, aby mi nejakú našiel. Niečo ako tak schodné by sa našlo: Virtual Earth Mobile.


Neočakávajte zázrak: mobil pripojený k mapám cez skvelé mobilné technológie (GPRS) s minimálnym procesorom (200ka), si s nimi horkoťažko poradí.
Úspechom je, že stiahnutý CAB som nainštaloval na pamäťovú kartu. Nezabudnúť prepnúť ukladať sťahované kúsky máp na pamäťovku (miesto priamo do mobilu) a po chvíli (no dobre – minúte) sa zobrazí akási mapa kdesi v U.S.A.
Teraz som si vyhradil polhodinku na to, aby som presunul mapu nad Európu. Pokus vyhľadať Bratislavu oznámil software ako mission impossible :-)
Poznámky k používaniu: prepnite si z družicových fotiek na zobrazenie kreslených máp. Značne si to urýchlite. Na rýchle prejdenie na Slovensko je asi vhodnejšie vložiť priamo súradnice ako sa to snažiť „dozoomovať“ a „dorolovať“. Pre Slovensko sú družicové fotky k ničomu ale ulice Bratislavy sú podrobné.
Virtual Earth Mobile má položku pre použitie GPS na určenie Vašej polohy. Neodskúšal som to ešte.
Takže keď dobehnem do Európy, potom si skúsim Google Maps Mobile.
Po nabehnutí z PocketIE mi Google Maps Mobile ponúkol stiahnuť aplikáciu priamo pre môj telefón. Plný nádeje ťahám. Je to java. Sakra. No čo narobíme. Je to ale pomerne easy, aplikácia sa ťahá rýchlo. A rýchlo skončila s upozornením String 433 not found.
Jedna nula pre Microsoft.

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. Peter Student píše:

    Ja používam na svojom SE W800i Google Maps Mobile bez akýchkoľvek problémov a som s tou aplikáciou nadmieru spokojný. Pekné klasické mapy aj ortofotomapy. Snáď jedinou nevýhodou je traffic, ktorý tá aplikácia spôsobuje, ale s tým sa asi nedá nič robiť. Jedine donútiť našich mobilných operátorov, aby poskytovali výhodnejšie dátové programy, ale to je z oblasti sci-fi ;-)

  2. rony píše:

    [1] nevylucujem. Ale predsa len sa posilila moja averzia k mobilnej jave.

  3. rasto píše:

    odporucam tomtom