Nezaplatil som koncesionárske poplatky

Minulý týždeň som nabehol na poštu pretože som chcel zaplatiť júlové koncesionárske poplatky. Pôvodne som tam nabehol v piatok ale kvôli papieru na vchode a zatvoreným dverám (zamknuté) som sa otočil, zanadával a šiel z Bratislavy preč.
Takže som sa v zač. augusta rozhodol znovu. Prekvapkaný som bol reakciou pani zo skla: to nemôžem uhradiť :-)
A prečo? Vraj veď to je z júla. A ja reku: no a? Tak to zaplatím teraz, nie?
Ona, že nie. Že nemôžem to zaplatiť :-)
Krása. Ja mám niekoho presviedčať, že chcem niečo zaplatiť? Ok. Tak, viem je to neskoro, proste som si to nechal na piatok – mali ste zatvorené. Ona, nie nemali sme, iba obmedzené sme tu mali. No asi áno, ale obmedzené a zamknuté.
Vraj počkajte na upomienku. Tak ju doriti čakám a žiadna upomienka nechodí.
Ešte netuším, čo urobím ale plán je taký, že zrejme zamailujem do STV aj do SRo a už nechcem platiť koncesie cez poštu.
Pri prihlasovaní prijímača som žiadal tú pani v skle, že chcem číslo účtu na platenie. Jasneže, nič také sa neudialo a dostal som na papierik t.č. vraj si to mám vybaviť tam. A prečo?
Teraz premýšľam, že či mi vôbec nejaká tá upomienka vôbec niekedy príde. V každom prípade sa znovu dovalím s obomi papierikmi augustovým aj júlovým na poštu.

Môže sa Vám ešte páčiť...

10 komentárov

  1. ZZ píše:

    Nepindaj!
    Medzi nami su ludia, ktori ani tu telku nemaju :-P

  2. Bolek píše:

    Volakedy som mal podobne problemy s platenim plynu. Na tom seku som mal cislo na postu a oni mi tam nadiktovali nejake ich cislo uctu.
    Kedze sa toto opakovalo kazdy mesiac nakoniec som musel ist do SPP zmenit platenie, lebo cez telefon sa to vraj nedalo. Nemas na tom seku nejake tel.cislo zeby si zavolal?

  3. Lipi píše:

    A čo povoliť si inkaso? Strhnúť si to nikdy nezabudnú – to môžem garantovať :-)

  4. 2ge píše:

    [3] nastavoval som si inkaso cez TB, nevies ci im treba zavolat, ze si to maju strhavat cez inkaso ? Asi hej, co…
    Rony: to je klasika, ja chcem rozhlasu poslat 40 sk (pokuta niekolko tisic, BSP, vsetci pozname), mam aj cislo uctu kam to posielat, VS tiez, poslal som im o 40 sk viacej a tych 40 sk mi poslali spat…clovek by aj (ne)chcel platit ale nemoze…
    najlepsie rozhlas, TV odhlasit, nepocul som o tom ze by niekomu robili kontrolu…ale je fakt, ze ked mam na seba napisane UPC, tak by to bolo podozrive, bohvie ako spolupracuju.

  5. jklmn píše:

    este tento rok stv prechadza na priamu platbu koncesionarskych poplatkov, cize budes moct platit napr. trvalym prikazom

  6. rony píše:

    [4] problem je, ze ja za to chcem platit, len mi to pripada take skostnatele v dnesnej dobe, ked kazdy, kto chce peniaze urobi system platenia najpriechodnejsi a bez zbytocnych obstrukcii. Ako som pochopil, tak slovenska posta riesi agendu koncesionarskych poplatkov samostatne bez ucasti STV a SRo, takze je to zrejme ich zamer takto to riesit. Je totiz mozne, aby si platil koncesie priamo STV a SRo, lenze to je zasa krok naviac. INKASO je mozno dobra vec ale vzhladom na afery typu vymahanie koncesii rozhlasu tomu verim najmenej.

  7. 2ge píše:

    [6] ano, sipo je uplna blbost -> treba chodit na postu. Preto pre mna je lepsie inkaso, co sa tyka vymahani konecesii rozhlasu – ked si mal inkaso, tak najvacsi nedoplatok bol 30 sk tusim. Okrem toho cele to vymahanie je pekne svinstvo…ja im tiez chcem dat peniaze co som nezaplatil (40sk) a nie som ochotny davat BSP Lawyerom niekolko tisic navyse. Okrem toho chcem to dat rozhlasu priamo, ale nie je ako…je to smutne (ok, nespravil som este vsetko preto)

  8. Bolek píše:

    pri inkase sa da obmedzi maximalna suma, ktoru si smu stiahnut, takze nehrozi, ze by si sami stiahli aj nejaku tisicovu pokutku;-) Ja inkasu sice tiez moc neverim, ale to su asi iba predsudky z minulosti, ked nam vo firme elktrarne alebo plynari „omylom“ stiahli zopar tisic navyse;-)

  9. SlovakSoft píše:

    Klasický inkasný lístok SIPO (plyn, elektrina, rozhlas, TV atď.) nie je nutné chodiť platiť na poštu (ani platiť trvalým príkazom, dá sa aj jednorazovým každý mesiac). Mne ten lístok poštárka hádže do schránky a platím ho prevodom cez internet banking. Číslo účtu som si našiel na webe Slovenskej pošty. Je tam viac účtov podľa bydliska – http://www.posta.sk/index.php?id=65

  10. azure píše:

    :) potvrdzujem, co pise SlovakSoft, tiez uz par mesiacov platim SIPO na ucet posty cez internet banking (podla navodu na webe posty) a ziadne upomienky mi zatial nechodia.