Petícia: Zabraňte devastaci životního prostředí DHMO!!!

Prosím podpíšte vo formulári dole túto petíciu, pokiaľ chcete zabrániť šíreniu DHMO v životnom prostredí!


Kamil Wichterle
Ze zahraničních vědeckých prací vybral, zpracoval a vlastními poznatky doplnil prof. Ing. Kamil Wichterle, Dr.Sc.

Úvod do problematiky

Dihydrogen monoxid (DHMO) nazývaný též hydrid kyslíku, oxid vodný nebo oxan existuje za normální teploty a tlaku jako bezbarvá kapalina bez chuti a zápachu. DHMO je každoročně odpovědný za smrt mnoha tisíc lidí. Většina úmrtí je způsobena nehodami, při nichž se větší množství DHMO dostane do plic. Ale tím nebezpečnost této látky zdaleka nekončí.
Rizika spojená s DHMO jsou často podceňována, protože při jeho požití zpravidla nejsou pozorovány okamžité potíže. Symptomy předávkování DHMO zahrnují nadměrné pocení, puzení na moč, pocit přejedení, nevolnost, zvracení a elektrolytickou nerovnováhu tělesných tekutin. Abstinenční potíže při snížení dávek osobám závislým na DHMO jsou vždy vážné a jeho úplné odebrání vede k trýznivé smrti.

Nejdůležitější negativní vlastnosti DHMO:

* rozpuštěním tvoří kyselinu hydroxylovou, což je hlavní složka kyselého deště,
* nezanedbatelnou měrou se podílí na skleníkovém efektu,
* v plynném skupenství poškozuje sliznice a na pokožce vyvolává podráždění, při větším zasažení dokonce těžké popáleniny,
* buněčné tkáně vystavené delšímu působení tuhé formy DHMO jsou vážně poškozovány,
* urychluje korozi kovů a rozpad hornin i staveb,
* jeho vlivem dochází ke změnám v půdním systému a k erozi krajiny,
* způsobuje selhání silnoproudých i slaboproudých elektrických zařízení,
* snižuje účinnost automobilových brzd,
* jeho přítomnost podporuje množení patogenních mikroorganizmů a plísní.

Celosvětové zasažení životního prostředí DHMO již dosahuje obludných rozměrů!

Hrozivé množství DHMO se dostává do ovzduší ve výfukových plynech automobilů, a to i při použití katalyzátorů. Dalším významným emitentem jsou spalovny, tepelné a jaderné elektrárny. Zdrojem emisí je i zemědělství a chemický průmysl. Ačkoliv jsou komplexní data záměrně utajována, velké množství dihydrogen monoxidu již bylo prokázáno ve vodních tocích a jezerech všech světových průmyslových oblastí. Avšak jde už o globální problém, o čemž svědčí nedávno zveřejněné údaje z Afriky, Indie a Tichomořské oblasti, kde byl výskyt DHMO nezpochybnitelně prokázán. DHMO se už nachází ve všech světových oceánech a dokonce byl zjištěn i v antarktických ledovcích.
I krátkodobé zvýšení přítomnosti DHMO v životním prostředí nad obvyklou a živými organismy tolerovanou úroveň může způsobit nenahraditelné ztráty na životech a sekundární mnohamiliardové škody na majetku. Globální katastrofa vyvolaná touto látkou byla dokonce popsána už v biblickém Starém zákoně! V poslední době jsou však kalamitní situace ve zvýšené míře zaznamenávány téměř současně ve všech světadílech i u nás. Přestože zvýšený výskyt DHMO způsobil vážné problémy na Moravě v roce 1997, nebyla tato výstraha doceněna a k dalšímu mimořádně těžkému zasažení životního prostředí touto látkou došlo znovu v roce 2002 v Čechách.
Povolené koncentrace DHMO v potravinách jsou vesměs vymezeny normami, avšak praxe jejich záměrného překračování je běžná. Nezodpovědní výrobci a distributoři v honbě za ziskem dokonce přidávají DHMO do alkoholických nápojů!
Lékařské studie ukazují, že DHMO je prokazatelně obsažen ve všech nádorových tkáních, v tkáních zasažených TBC i v selhavších orgánech při dalších vážných chorobách. Proto je DHMO také někdy označován jako „tichý zabiják“.
Osoby, u kterých se projevují duševní poruchy, jsou na DHMO téměř ve všech případech závislé. U většiny těžkých zločinců se dá prokázat, že pachatel v průběhu posledních hodin před vykonáním zločinu konzumoval v nějaké formě DHMO.
Přes mnohá nebezpečí se DHMO stále běžně používá:
* jako průmyslové rozpouštědlo,
* jako chladivo v tepelných a dokonce i jaderných elektrárnách,
* ve výrobě polystyrenu, PVC a jiných plastů,
* jako hasivo,
* při mnoha formách krutých pokusů na zvířatech,
* v distribuci pesticidů a herbicidů,
* jako přídavek do potravin typu „junk-foods“.
Americká vláda i vlády dalších zemí odmítají oprávněné požadavky světové veřejnosti na omezení zamořování životního prostředí DHMO a obhajují jeho používání „v zájmu zdravého hospodářského růstu země“. Námořnictvo i ostatní složky ozbrojených sil vytrvale provádějí pokusy s DHMO a požadují multimiliardové investice do projektů jeho využití ve vojenských operacích. Stovky výzkumných pracovišť a institucí se zabývají důmyslnými způsoby jak zřídit sítě pro jeho podzemní distribuci. Řada z nich skladuje velká množství DHMO se záměrně nejasným označením „pro pozdější použití.“
Průmyslové giganty vypouštějí ohromná kvanta DHMO do řek a moří a nic jim v tom nebrání, protože tato praxe je dosud považována za zcela legální !
Mezinárodní úřad pro bezpečnost práce vydal v roce 2003 alespoň provizorní klíčové zásady a upozornění pro práci s DHMO:
* DHMO je možno skladovat v běžných chemických skladech,
* nádoby s DHMO je třeba udržovat těsně uzavřené,
* DHMO se při teplotách pod svým bodem tuhnutí nesmí skladovat v nádobách s pevnými stěnami,
* DHMO bouřlivě reaguje s některými látkami jako je sodík, draslík a ostatní alkalické kovy, s elementárním fluorem a s látkami se silnými dehydratačními činidly jako je kyselina sírová,
* DHMO při styku s karbidem vápníku vytváří silně hořlavý až explozivní plyn.
Vliv DHMO na život v přírodě je zcela zásadní a nikdo nemá právo tuto skutečnost zamlčovat nebo zpochybňovat! Ale čeští ochránci přírody a dokonce i Ministerstvo životního prostředí k tomuto závažnému problému dosud mlčí!
Celé lidstvo konečně musí začít brát *hrozbu dihydrogen monoxidu* zcela vážně!
Další podrobné informace na: http://www.dhmo.org/
http://www.dhmo.org/
Podpíšte túto petíciu prosím!!!

Môže sa Vám ešte páčiť...

14 komentárov

  1. Prečo sa s tým nič nerobí? To mi chudobný zasa budeme trpieť praktikami vlád, ktoré nehľadia na naše deti? Pripájam sa k petícií nech je tu na svete lepšie. Za dobrú vec! Posielam sem aj kolegyne, nech vedia, že sa nedáme ogabať!

  2. Som proti DHMO a nechcem, aby som ja a moja rodina tým boli ohrozovaní. Veľké korporácie by si mali uvedomiť, že čo to chceme!

  3. Bolek píše:

    smrt fasizmu… teda vlastne DHMO

  4. Je mi zle z toho ako mlčia!

  5. mh píše:

    Som zasadne proti vypustaniu H2O do vody!
    http://en.wikipedia.org/wiki/DHMO

  6. rony píše:

    tie deti plačú!!!

  7. OttY píše:

    Aj sa pripájam k boju proti vode!

  8. 21 píše:

    Fuj, ten prvý obrázok je viac než hnusný! Ale chápem, že také odpornosti je skrátka potrebné použiť v taktomto chvályhodne aktivistickom pre podčiarknutie reálne narastajúcej hrozby DHMO.

  9. futro píše:

    v com sa budem kupat, ked mi vodu zakazu? :-)

  10. Kozo píše:

    Chcel by som sa spytat na zodpovednych miestach ako je mozne, ze uz desiatky rokov je nase telo vystavene ucinkom takejto hroznej latky a vlada to stale ututlava ?

  11. mekelle píše:

    celé je to komplot vlády s mimozemšťanmi!

  12. zverz píše:

    sovietski vedci ale kedysi vyvinuli instantny DHMO, takze ten zakaz bude na nic :)) jedine, ze ho nebude cim rozriedit :))

  13. Bolek píše:

    tak teda instantny DHMO to je uz vazna vec;-)

  14. emmacore píše:

    Fyco nas zachrani! On je dobry, ne jak ten Dzurinda.