Naozaj lacné PDA s Windows Mobile

Málokedy dávam konkrétny tip na kúpu a ešte k tomu s odkazom na konkrétny e-shop na Slovensku. Predsa len ide o reklamu a tú by si mohli so mnou dohodnúť :-) Ale spravím výnimku.
O PDA s WM sa traduje, že sú drahé. Ja si myslím, že horná hranica do 20 tisíc je znesiteľná a som schopný ju takým zariadením využiť.
Hranica 5 tisíc bola u nových strojov nepokorená až do príchodu PDA HP IPAQ rz1710 FA289AR za slušných 4 tisíc.
Táto cena odráža aj schopnosti prístroja: slabší procesor (200ka) vyvážený atraktívnym vzhľadom. Napriek tomu však tento prístroj môžem doporučiť ku kúpe všetkým. Celkom určite zvládne čítanie knižiek, celkom iste sa na tom rozbehne aj mapový software pre navigáciu a ostatné programy. Moje PDA má 400MHz a dodnes sa za výkonné považujú kombinované PDA s telefónom, ktoré majú kľudne 200-300MHz.
PDA je z HP programu RENEW. To znamená, že ide o kusy, ktoré napr. vrátili zákazníci, sú výpredajové či trčali na výstavách v sklenených skrinkách.

Môže sa Vám ešte páčiť...

20 komentárov

  1. FrozenDog píše:

    Dokelu, toto vediet pred mesiacom, tak si nekupujem ten palm… :)

  2. Andy píše:

    prepac, ale ukazovat bazarove kusy je irelevantne.
    viem kupit audi a8 4,2 v plnej vybave za 700 tisic s 30 tisic najazdenymi, podla tvojej logiky potom vyplyva, ze octavia a auta v tej kategorii su odpad.

  3. rony píše:

    [2] prepac, moja posledna veta je dostatocne jasna. Zvladol si to az po nu alebo si este len zacal citat a rano ti dojde, ze na to upozornujem?
    Co tu moces s nejakymi prikladmi na auta a triedy? Ja nic neporovnavam s nicim, tak tu nevytvaraj nezmyselny sum okolo niecoho, co tu ani nie je.

  4. knox píše:

    Dobry tip, len skoda ze nema wifi :(

  5. Andy píše:

    ano, precital. do poslednej vety vedies cely clanok ako keby novy kus stal 4 tisic a PDA sa konecne dostali na tuto hranicu, a poslednou vetou vlastne povies, ze propagujes bazarovy kus = cena je irelevantna.
    navyse ako sam spominas, je to cista reklama, teda slusnost by bolo spomenut bazarovy kus v prvej vete.

  6. rony píše:

    [5] poradie podavania informacii je na mne. Ak ma obvinujes zo zameru v jej podani, tak si vyser oko alebo to nabuduce na Spravodaji vydaj ty vo forme aku uznas za vhodnu.

  7. Bolek píše:

    Andy: mozem ta poprosit nejaky kontakt na tu A-osmicku za 700 kila a s 30 tisic km?

  8. Andy píše:

    rony – ale ale, takato expresivna forma…
    Bolek – andrejcak@gmail.com

  9. rony píše:

    [8] a? vkladas mi svoje dojmy do mojich ust ako fakty, tak o com potom?

  10. Andy píše:

    zeby som trafil tvoju achillovu patu a preto tak reagujes?

  11. rony píše:

    iba trepes blbosti, ktore s clankom nesuviseju. mozno keby som pisal nieco ine, tak sa to sem hodi ale pisem jasne. to, ze to necitas poriadne a snazis sa mi predpisovat co ako a v akom poradi, to je problem.
    ja tak reagujem na kazdy blby komentar :-) ver mi :-)

  12. Andy píše:

    rony – nie, ty trepes pi***** ked to uz tak mam povedat.
    citacia – „“““Hranica 5 tisíc bola u nových strojov nepokorená až do príchodu PDA HP IPAQ rz1710 FA289AR za slušných 4 tisíc.““““
    U NOVYCH
    „““PDA je z HP programu RENEW.“““
    RENEW != nove. dufam, ze C zapisu chapes. ak nie, skusim takto Renew sa nerovna nove. je to bazar.

  13. rony píše:

    [12] vyhral si. dostavuje sa pocit uspokojenia? orgazmus, alebo nieco take? :-)

  14. Andy píše:

    nie, orgazmus dostavam s mojou frajerkou.
    vela stastia do dalsieho pisania.

  15. rony píše:

    [14] ja tiež. ďakujem.

  16. Andy píše:

    sorac, ak to vyznelo zle, len mi to nedalo, podme na pivo a bude fajn:)

  17. rony píše:

    [16] ja viem, len to nie je tak dolezite pre tych, ktori by chceli PDA ale suma 15 tisic je pre nich privysoka. Kompromis a zaroven podmienky ako pri kupe noveho.

  18. Peto píše:

    Tie PDA predaval Shark so spanielskou lokalizaciou, takze Windows bol uplne v nasich koncinach nepouzitelny. Ked som to videl, skoro som odpadol. Vyriesili to uz?

  19. Home les píše:

    A nevie niekto ako dostat do rz1710 anglictinu? Mam ho len na Igo 2006, OS je ale v nemcine a vyvazda ma to z miery…

  20. Peto píše:

    Tiez si ho kupil v Sharku? Kedy sa ludia naucia, ze v Sharku sa oplati kupit maximalne nejaky kabel, ale nic, co sa moze pokazit, alebo s cim moze byt problem s lokalizaciou, by som tam nekupoval. Shark predava veci z Renew programu, t.j. veci, ktore boli uz raz predane napr. v Nemecku, pokazili sa, opravili ich, a teraz ich predavaju dalej ako nove. Problem je vsak s uplatnovanim zaruky, v servise HP Vam takyto tovar zo Sharku nezoberu, zostava len reklamovat v Sharku, ale Shark je znamy svojim pristupom k reklamaciam – staci si pozriet diskusie na internete.