Ide obmedziť veľkosť odosielanej správy v MS Outlook?

Situácia: klient MS Outlook voči bežnému POP3 účtu založenom na linuxovom poštovom serveri. Nie je možné linuxový systém nastaviť na rozumnú veľkosť správy (globálne nastavenie message size limit jeho SMTPD nemôžem zmeniť).
Požiadavka: obmedzenie veľkosti správy priamo v použitom MUA (MS Outlook).
Viem, že MS Outlook ide pomerne doširoka „hackovať“ nastavovaním v registry ale bohužiaľ nemám tak rozsiahle vedomosti o týchto možnostiach a preto sa pýtam, či niekto už neriešil tento problém a nevie ma odkázať na riešenie alebo aspoň dokumentáciu k MS Outlook, kde je šanca nájsť ho.
Naozaj prosím neriešte prečo mám to alebo ono v danej situácii, potrebujem individuálne nastaviť veľkosť odosielaných správ jednotlivým klientom.

Môže sa Vám ešte páčiť...

7 komentárov

  1. Electron píše:

    Mas skusenosti s VBA? Skus overridovat standardne outlook forms a zaviest kontrolu na velkost pri posielani. To by malo ist. Doma sa pokusim pozriet nejake riesenie.
    Potom by si mohol spravit publish na ten tvoj novy outlook form a zmenit vsetkym ich formulare.

  2. rony píše:

    [1] vidis, v tomto som sa uz trosku hrabal ale nenapadlo ma, ze to moze ist aj takto. Akurat, ze svetlo na konci este nevidim :-) vchod ano ;-)

  3. Electron píše:

    http://www.outlookcode.com/article.aspx?id=40
    na tej stranke je kopa kodov, mozno ju poznas…
    Ide o to, ze existuje metoda (tusim Item_Send), ktora sa spusta pri odosielani… Mozes odosielanie aj zrusit, ak by to nesplnalo podmienku velkosti (Item.Size). Presne tie parametre a volania si pozri na uvedenej stranke, je tam kopec odkazov. Zistis, ze ten outlook dokaze vsetko.
    Na principe zmeny standardnych formularov je zalozene obrovske mnozstvo softveru (napr. archivacne).

  4. rony píše:

    [3] jo diky za link, vidim to realnejsie :)
    ano, archivacny aj faxovaci system tak postaveny mame :)

  5. Electron píše:

    [4] Ako si na tom? Darí sa? :-)

  6. rony píše:

    sakra, nemal som moc casu sa tomu venovat, doma nemam outlook nainstalovany a v robote si na to musim najst cas :-) ale odkazy mi hodne pomohli, musim ale aj trochu zamakat na mojich znalostiach programovania pre toto prostredie.