Orange má za kampaň na Fibernet jednotku

Neviem ako to Orange dosiahol ale preniesol sa nad mdlosť ton tlačových správ tlačiacich sa do schránok novinárov a mediálne prevalcoval Slovensko.
Včerajšie hlavné správy televízii zaradili informáciu o internetovom pripojení Fibernet (inak aj doteraz Homebox). Pozerám Markízu a čudujem sa, prečo toľko venujú bežnej tlačovej konferencií Orange k Homeboxu. Proste klasika – zmena mena, precenenie cien, reklamné klamy. Proste reportáž ako prepísaná z tlačovej správy. To isté JOJ. A iné televízie. SME tomu venuje niekoľko článkov. A to len náhodne vyberám.
Nový čas zabalia do svojej obálky a naformátujú inzertné články bulvárnym spôsobom.
Aj keď ma kampaň míňa účinkom, som jej mohutnosťou unesený. Najmä preto, že celá technológia stoji na BUĎ to výjde alebo konkurencia zareaguje a udrží si trhový podiel a neprepusti oranžovú.
Pritom napr. viem, ako pomaly sa buduje sieť. Že prípojky do domov sú v časových rámcoch počítaných na mesiace a to sa bavme iba o pár štvrtiach v Bratislave. Nehovoriac o tom, že tu sú aj iné mestá.
Jednoznačne marketing Orange zdvihol ruku a vyskočil zo zástupu šedej inzercie. Napriek tomu množstvu sa mi táto forma reklamy nejaví nudne opakujúca ako iné „verklíky“, ktoré už poznám po sekundách naspamäť a to sa ani nemusím o to snažiť.

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. MiPo píše:

    Ako dodávateľ, ktorý stavia Homebox pre Orange, ti môžem povedať, že do konca roka bude Fibernet či ako to teraz volajú nielen v BA. Už teraz je v TT a PN. Do konca roka bude na niektorých sídliskách v ZA (Vlčince, Solinky, možno aj Hájik), KE, PO (Sekčov I a II), BB. Budúci rok dojde k dokončeniu týchto miest (zvyšné sídliská) a na rad prídu ďalšie mestá PP, TN, PD a pod.
    Problémom nie je budovanie po technickej stránke, ale získanie súhlasov pre vstup a prácu do panelákov a pod. Musia sa zvolávať domové schôdze a pod. hovadiny a preto sa to všetko neskutočne naťahuje. Holt slovenská byrokracia pracuje vždy perfektne:-(
    Marketéri pracujú skvele, ale produkčné už na tom až tak dobre nie je…

  2. rony píše:

    vsak o tie suhlasy s pokladkou ide. podla mna ani tie bytove domy nie su problem ako tie hlavne vedenia, predsa len to nie je sranda.

  3. MiPo píše:

    Ee, presne naopak. Nie je problém vyjednať s mestom súhlas, lebo jednáš s jedným partnerom. Ale zvolať 2000 domových schôdzi je už hovadský prúser. Naši subdodávatelia sa už stretli s fyzickým útokom, nadávanie, vyhrážanie, osočovanie, útok psa a pod. A následne to musí ešte odobriť správcovská spoločnosť (bytové družstvo, spoločenstvo a pod.), to je nenormálne!

  4. rony píše:

    zrovna tak som to nemyslel :)
    jasne, ze suhlas s domami je problem
    ale to predsa moc neobmedzuje trasovanie po verejnych miestach.
    ale uz to samotne vytvaranie tras je logisticky problem
    ak totiz mas pri bytovom dome uz hotovu trasu
    tak potom ti nemusi zalezat na tom ci dany dom chce alebo nechce pripojku.
    ak ti ale zalezi pri trasovani na tom kadial viest skor trasu a kde ju odlozit, pretoze je malo zaujemcov z domov, tak potom je pravda, ze je zlozite prave to jednanie s domami.
    mimochodom: u nas proste dosiel list od orange, zaradil sa to ako bod na schodzi a vybavene.
    teraz uz len cakame, kedy sa orange rozhodne to urobit
    preto sa mi to zda trivialnejsie ako to
    akym sposobom sa napr. potiahne 30km trasa mestom.

  5. GNOSTIK píše:

    drzim orange s fibernet palce. tie male nemecke firmicky ako siemens, t-com ci t-mobile a pod. – ma nesmierne irituju. aj s tymi, co su im servilni – ORANGE – LEN TAK DALEJ…. palec hore.