Policajný zásah proti demonštrácii kazašskej novinárky

Slovenska polícia zasiahla proti demonštrácii kazašskej novinárky na mierovom námestí a vyzvala demonštrujúcu zvolanim: „v mene zákona rozíďte sa!“
Demonštrujúca sa nerozišla a tak použila policajná jednotka (20 mužov) vodné delá.
Následne sa polícia rozhodla donútiť demonštráciu *vytvoriť rozostup* a pri použití donucovacích prostriedkov došlo opäť k _preskočeniu kaluže._
Vyšetrovanie zistilo, že dotyčná sa zhromaždila na námesti neoprávnene napriek ohláseniu demonštrácie nakoľko v jej priebehu počet demonštrantov prevýšil bezpečnú kapacitu námestia a u niektorých demonštrantov došlo k neuposlúchnutiu výziev policajnych zloziek. Preto boli použité primerané prostriedky – rukávy z čiernych vlnených svetrov na hlavách a vyhýbanie sa _pohľadom demonštrujúcich do očí._
Kazašská novinárka pre nezávislý zdroj potvrdila, že sa po výzve úprimne snažila rozísť sa viacerými smermi, no podľa jej vyjadrenia to polícia pochopila ako snahu *obklučiť* poriadkové zložky a z toho vyplynula nutnosť okamžitého zásahu. Z neznalosti sa provokatívne pozerala policajtom do očí, čo bolo podnetom k okamžitému zásahu a prevozu celej demonštrácie.
(to bol joke) a toto je správa na SME: Kazašskú novinárku zatkla slovenská polícia a Jarošov článok na jeho eTrend blogu

Môže sa Vám ešte páčiť...

5 komentárov

  1. Pjotr píše:

    By som nadával. Toto už nevyzerá dobre. Radšej by som bol možno za neskoršie prijatie Eura, ako za tento za rok prehnitý štát. Fuj, hanba vláde SR.

  2. tana píše:

    som strasne znechutena, a to sa v poslednej dobe vedome vyhybam informaciam o politike.
    ked som niekde zacula, ako kalinak uz davnejsie vyhlasil, ze by sa mali zvysovat dochodky policajtom a vojakom, tak som si hovorila, ze ked sa mi to spaja so spravanim sa diktatorov, ktori chcu na svoju stranu dostat silove zlozky, som asi paranoik.
    potom sa clovek dozvie o kuklacoch, o rozbitom nose, nitre, zabudla som na hedvigu..
    vcera pri pozerani sprav som mala pocit nerealnosti a chvilu som rozmyslala, ci sa predsa len odniekial nevynori borat s tym, ze vsetko je len naaranzovane a ze nasa policia predsa nema na taketo zasahy cas, kedze sa musi venovat takym zavaznym kauzam ako je vysetrovanie tomanovej psa.
    ale nakoniec, preco cakat nejaku slusnost k obcanovi v state, kde premier odpoveda na otazky novinarov ironickymi invektivami.
    a len tak mimochodom, keby sa bol ten sprejer so zlomenym nosom nasledne tiez potkol a „nechtiac“ rozbil nos onomu policajtovi, to uz by bol utok na verejneho cinitela?

  3. Hogo-fogo píše:

    Jsem hrdej Slovák!
    Miluji otce národa Mečiara a jeho syna Gešparovoče a slovenského duch svatého Slotu. A tak nahlas říkam: Slověnsko si kazašskou novinárkou rozvracet nedámě.
    Novináři spíš na názory techto tří politiku by mneli dát, než na názory slovenského plebsu.
    Na Slověnsku po slověnsky a nikdy jinak.
    Hrdej Slovák Hogo-fogo v. r.