Ktoré dve veci by spravodajský web mohol mať?

Ide o moju potrebu. Vaša môže byť úplne iná a je to tak dobre.
# zbavenie sa diskusií pod článkami a ich nahradenie oficiálnymi reakciami, tj. kto chce reagovať, musí ísť s kožou na trh – ak viem, kto vydal článok, musím vedieť, kto naň reaguje – trochu som to zjednodušil (nejde ani tak o to vedieť, meno, priezvisko, rodné číslo) – skôr vyrovnať reagujúceho s autorom. Častokrát sú články, ktoré žiadnu diskusiu nepotrebujú,
# ak autor článku vie, že úvádza aktuálne informácie, ktoré sa budú upresňovať, bolo by dobre mať v rámci článku položku, ktorá mi umožní sledovať „kauzu“ do budúcnosti, príklad – správa oznámi vylúpenie kasína neznámymi páchateľmi. Neskôr ich môžu chytiť – chcem vidieť tú väzbu na prvú informáciu, potom ich súdia – zasa väzbu, odsúdia – prepojenie, o päť rokov sa niečo stane vo väzení a zasa prepojenie. Mám na mysli priamo viditeľné prepojenia. Iný príklad – pod článkom bude „task“, ktorý oznámi čitateľovi, že novinár na téme pracuje a bude zverejňovať pokračovanie – čojaviem takto môžu čitatelia svojim kliknutím dať najavo, že by novinár mal na téme pracovať. Viem, že to popisujem chaoticky ale niektorí ste zrejme pochopili :-)
Prečo o tom píšem: napr. v SME.sk vidíte ako sa obsah niektorých článkov dopĺňa – až to pôsobí ako Veľký brat, ktorý prepisuje dejepisné učebnice :-) Stačil by v článku „príznak“ – na téme sa pracuje, žije to…
Súčasťou tohto by mohli byť aj aktívne prvky, ktorými by mohol čitateľ reagovať. Trebárs v odstavci spomínajúcom politika by mohli klikať na minianketku v štýle „to si dovolil veľa | do basy | milujem ho“ :-) – čiastočne to je vidno napr. u videa na SME, kde na konci máte štyri tlačítka.
PS: jasne, chce to interakciu a vôľu čitateľa, ktorý je proste zvyknutý na komentárový formulár, kde si vypíše dušu :-)


A aby ste nenadávali, tak video, ktoré si musíte pustiť:

via BranoRac.tv

Môže sa Vám ešte páčiť...

4 komentáre

  1. emmacore píše:

    Kokso Brano Rac je nova hviezda! Tazky profik, ROFL!

  2. dusoft píše:

    presne ten isty pocit mam aj ja. :-))

  3. Brandys píše:

    Ciastocne suhlasim. Pridal by som moznost „interaktivneho potvrdenie vypovednej hodnoty TITULKU“. Tj. ak titulok k clanku naozaj vyjadruje jeho obsah, uzivatel by klikon napr. na zeleno, ak menej, oranzovo a ak je to cisty bulvar, alebo titulok od veci – na cerveno. Nestracali by sme cas pri zistovani informacii na portaloch – „zafarbene“ titulky by sme neodklikavali…. :) Tot vsjo.

  4. rony píše:

    [3] ja niektore titulky chapem, je to boj medzi faktickou presnostou a nutnou strucnostou.
    samozrejme samostatna kategoria su bulvarne titulky ale aj tie z principu chapem, preco su take ake su :-)
    Koniec koncov v slusnom periodiku existuje perex, ktory v kratkosti temu nasledujuceho textu zhrnie vo faktoch.