Ďalšia vlna fujICQ a na čo je to vôbec dobré?

Tak tu máme ďalšiu vlnu ICQ článkov, odkazov a aktivistov. Všetky majú spoločné to, že sa snažia evanjelizovať negatívne vlastnosti ICQ a obvykle ako alternatívu ponúkajú… Mirandu (čo je len ďalší ICQ klient), nejaké Windowsové IM a tí sofistikovanejší jabber IM. Obalia to výkladom „pravidiel“ vlastníka ICQ a obligátnym fujkaním nad tým, čo si dovoľuje. Čo je v tejto vlne nové? Vlastne nič. Ale na vybrali.sme.sk bol nával:
* E – deník » Dejte konečně sbohem ICQ – jednodušší už to nebude
* Nefunkčný QIP 2005 a QIP Infinium»IT blog Kusi.sk
* To byl zas den, nefunkcni QIP, nefunkcni MSTSC, a zkousky ve skole. | BO, weblog z…
* Buzerace „alternativních“ uživatelů AGAIN… ICQ opět upravuje protokol
* ICQ zahájilo boj proti parazitující­m klientům
* ICQ 6 na večné časy a nikdy inak
* Další blokování alternativních klientů v režii ICQ
* ICQ opět blokuje alternativní klienty | Buchtič blog
A toto sú prosím iba články ľudí, ktorí tak strašne potrebujú vyjaviť pravdu ďalším a preto to pichli aj na vybrali.sme.sk – toľko rečí, toľko opakujúcich sa tých istých slov, ktoré sa preváľajú a stále nikomu z nich nedošlo, že ICQ používa človek PRETO, lebo tam má známych. A s tým nepohne sebelepší jabber klient a oni už vôbec nie :-)
Áno, používam ICQ, nie originálny klient. Áno, je mi to všetko jedno.

Môže sa Vám ešte páčiť...

13 komentárov

  1. hop píše:

    Ano, používám ICQ, ano, originální klient. Ano, je mi to všechno jedno.
    :-)
    Ale vážně, ICQ používám cca. 9 let, a nikdy nic jiného, než originálního klienta.

  2. dusoft píše:

    pouzivam gaim, nemal som akykolvek problem napriek tomu, co tvrdili clanky. kedze gaim je par rokov stary, skor to poukazuje na zlu implementaciu icq protokolu v programoch, ktore nefungovali…
    prvu vetu v odstavci po linkach by mali vsetci krikluni pisat stokrat. :-)

  3. takto.sk píše:

    Používam gtalk a V ŇOM aktivované ICQ, takže nemôžem súhlasiť. ICQ pre mňa ostáva škaredou pliagou IM sveta. Niet dôvodu prečo by som si mal inštalovať nejaký blikajúci reklamami a smailíkmi nasýtaný software na komp keď to všetko a ešte lepšie môže ísť z môjho browsera. Takže moje riešenie: neustále evangelizovať gmail a aktivovať si ICQ priamo v ňom. Poprípade učiť ľudí na meebo.com čo sa mi tiež pri niektorých nepoučiteľných typoch podarilo :)

  4. Mac píše:

    Asi som jediný človek široko ďaleko ktorého všetci známi samovoľne prešli na Gamil čím mi v ICQ nikto nezostal a som celý happy že ho nepotrebujem ani ako protokol a klient, no to už vôbec nie. Áno môj život je odvtedy krajší. Áno, je vám to jedno, aj mne :)

  5. Kelso píše:

    dusoft: Gaim? Ten sa uz davno premenoval na Pidgin. Preco nepouzivas ten?

  6. rony píše:

    [3] takze ho mas a ako dalsi, co nechape, ze blikajuci original klient nie je to iste ako protokol :-) a uz vobec nie „nekvalitny“ protokol.
    Ked som pocuval zakazdym tie zvasty ludi „icq ma nekvalitny protokol“, tak som sa obratom pytal, ci ho studovali, ze to tak dobre vedia, nech mi popisu, co konkretne. Tak som sa nikdy nedozvedel, co je nekvalitne. Ergo – kecaju horsie ako Fico v razi :-)
    Preto mam zo vsetkych takychto skutocne srandu. Tlc hubou je vrchol snahy :-)
    meebo.com je opat LEN klient, opat pouziva ICQ protokol, takze OPAT TREFA VEDLA.
    Rozlisujte kamarati: KLIENT, PROTOKOL, PLATFORMA a podobne detaily.
    Ak trepete „icq je zle“, tak povedzte CO JE ZLE a nepapagajujte veci, ktore si vymyslel nejaky dement uz pred rokmi ale na rovinu povedzte, CO konkretne :-)
    okrem preverklikovanych blbosti, ktore ktosikdesicital, ze to je vraj v podmienkach pouzitia.
    A hlavne: obratom neponukajte MS protokoly :-) to je to iste v modrom :)

  7. takto.sk píše:

    @rony jasnejšie to už povedať neviem :) ale skúsim v bodoch:
    1.je to software
    (čiže zbytočný další bežiaci proces)
    2.sú tam reklamy, ktoré nepotrebujem vidieť
    (v závislosti od klienta,neviem, nepoužívam)
    3.nemám to na každom kompe iba tam kde je to nainštalované
    4.nepovedal som, že to má nekvalitný protokol ani iné veci, ktoré píšeš. Prečo? Lebo ako užívateľ nechcem vedieť čo sa deje pod kapotou. Je mi to úprimne a srdečne jedno..technické veci tohoto typu majú riešiť developeri na profi diskusných fórach a nie užívatelia
    5.meebo nie je trefa vedľa lebo rieši zbytočný problém č.1 a 3
    5.je to škaredé
    6.je to zelené
    ale samozrejme dá sa na to pozerať aj inak a namiesto četovania môžeme rozhodovať ktorý klient je ten najlepší a ktorý protokol čo zvládne.. vyberám si pohľad užívateľa a odporúčam každému za 3 minúty vyriešiť raz a navždy metaproblémy tohoto typu a aktivovať si ICQ v Gmaily.

  8. rony píše:

    [7]
    1. to je aj Miranda, QIP, Trillian, googleTalk, akykolvek desktop klient :-)
    2. to ma originalny klient a reklama neexistuje len v nom :-) okrem toho, kto si chcel pomoct, ten si pomohol.
    3. to je pochopitelne a jasne kazdemu, kto povie desktopovy klient :-)
    4. to nepisem len tebe, tebe patril prvy odstavec.
    5. meebo je opat ICQ klient, nic ine. sam pouzivam. zjavne si nerozumieme. Bud budeme nadavat na ICQ alebo budeme nadavat PRESNEJSIE.
    Ja som este schodny navod na ICQ v gmaili nevidel.
    Ked pred rokmi pistali tinezeri, ze Miranda, tak som odpovedal: jo, ale kym ju skonfigurujem, tak umriem. Spravte EASY balicek. Nikto nespravil.
    Naviac nikto z nich mi nepovedal, ze Miranda napr. CAKA, kym dostane potvrdenie o odoslani, co v mojom pripade znamenalo niekolkosekundove zdrzanie, pretoze pisat sa nedalo. Kto vie o com hovorim, tak vie. Takze ja iba tvrdim, ze ak sa tu vali dalsia vlna „fuj icq je zle“ a zaroven mi radia pouzivat mirandu, meebo atd., tak potom CO JE TO ZLE?
    asi nic :-) nic nie je zle :-) pretoze mi radia pouzivat ICQ nadalej :-)
    Par exotov, co skusa ine protokoly, ok. Beriem, asi tam maju kamaratov. Ja nie.
    Takze NACO vlastne existuju tie vlny „icq je zle“? K zmateniu chudakov, co ani nerozlisia klavesnicu od mysi? Je to proste vlna „odporu“, ktora je uplne mimo, lebo mimo su jej hlasatelia.

  9. dusoft píše:

    kelso: nemam potrebu aktualizovat, kedze mam starsiu instalaciu systemu a planujem prejst na inu distribuciu. potom bude aj pidgin. chcel som tym len povedat, ze ak gaim neprestal fungovat, tak chyba bude niekde inde ako v zmene protokolu… pochybujem, ze sa hlasi ako icq 6, co tvrdi par clankov, ze je nutne…

  10. rony píše:

    rovnako ako dusoft nepocitujem ZIADNU skepsu nad tym, co sa teraz vali.
    podla vsetkeho KREPE nove programy nedobre funguju a PROBLEM je zrejme kdesi INDE.
    lebo moja niekolkorocna verzia nezavisleho ICQ klienta funguje ako hodinky. Napriek VSETKYM :-)

  11. ded píše:

    ja neviem co vsetci riesite, QIP bol opatchovany za par hodin, dovtedy fungoval odrb s identifikaciou klienta (QIP Infinium->QIP 2005). Na Macu fungoval _Adium_ uplne bez problemov. Najviac zamrzel QIP PDA, ktory je uz odltimer, a teda aspon bol dovod ho vymenit za _SLICK_ . Nic sa nedeje, karavana ide dalej ;)

  12. FrozenDog píše:

    Ja len k tomu icq priamo v gmaili (t.j. priamo v browseri, nie v samostatnom kliente gtalk): Da sa to velmi jednoducho nastavit v settings->chat->AIM settings. Kliknes, v okne vyplnis icq cislo (ako meno) a icq heslo. A funguje (aj ked asi nie kazdemu to sadne, ale „de gustigus…“).

  13. Mac píše:

    Doplním FrozenDoga, funguje to iba ak máš v Gmaily nastavený jazyk English (US). Potom iba na ľavo ako máš kontakty, dole je že Options a tam nájdeš Sign into AIM… Takto som fungoval v štádiu prechodu keď ešte pár jednotlivcov v mojom zozname malo ICQ.