Jasnejšie vyjadrenie Sygic k uverejneniu autonavigácie v Cydia

Mobilmania pred pár dňami uverejnila vyjadrenie Sygic k ich autonavigácii v Cydia. Nejaké špekulácie som zverejnil aj ja.
Dnes je jasné, že išlo o ruskú partizánčinu a Sygic nedovolil distribúciu ruskému distribútorovi. Ide teda skutočne o ich distribútora pre predaj ale zverejnenie v Cydia nebolo so Sygic konzultované. Keďže sa však predávala aj plná verzia, tak je otázka komu vlastne platili ľudia, ktorí sa okamžite rozhodli ku kúpe. Je možné, že väčšina ľudí chcela odskúšať sedemdňový trial a preto neriešila okamžitú kúpu. Avšak vzápätí som začul o možnosti (pekne povedané) predĺžiť fungovanie trial verzie a z toho usudzujem, že zároveň so snahou kúpiť plnú verziu existujú aj metódy na ich využitie bez zaplatenia.
Moje predošlé počudovanie sa nad týmto (dnes už domnelým) krokom Sygicu sa vysvetľuje. Sygic ďalej vysvetľuje, že sa neustále snažia rokovať s Apple avšak k žiadnej komunikácii zatiaľ nedošlo. Po WWDC je však istý začiatok predaja konkurenčného TomTom, niečo málo naznačil Navigon a pred časom sa hovorilo o funkčnom iGo pre iPhone.
V júli sa dozvieme viacej priamo v AppStore. Držím palce slovenskému Sygic aby dostal šancu priamo konkurovať ďalším zavedeným značkám aj na iPhone.

Môže sa Vám ešte páčiť...